WBA-rapport viser hvordan Wi-Fi 6/6E kan bidra til Industri 4.0

Autonome mobile roboter, automatiske veiledede kjøretøyer, bruk av utvidet og virtuell virkelighet og retningslinjer for bruk av industriell IoT.

Wireless Broadband Alliance (WBA) publiserte i dag «Wi-Fi 6/6E for Industrial IoT: Enabling Wi-Fi Determinism in an IoT World.» Denne utforsker hvordan de nyeste funksjonene møter kravene til et bredt utvalg av eksisterende og nye IIoT-applikasjoner. Dette inkluderer produksjon/Industri 4.0 og logistikk, og omfatter autonome mobile roboter (AMR), automatiserte bakkekjøretøyer (AGV), prediktivt vedlikehold og utvidet/virtuell/blandet virkelighet (AR/VR/MR).

For eksempel bruker produsenter i økende grad IIoT-sensorer for vibrasjon, temperatur og smøremiddelviskositet for å fange opp nye utstyrsproblemer før de resulterer i omfattende, kostbar nedetid. Andre IIoT-sensorer gir sanntidsinnsikt om produksjon, lagernivåer og aktivaplasseringer. Trådløs kommunikasjon er blitt den foretrukne måten å koble disse sensorene på fordi det er raskere og billigere å distribuere enn kobber eller fiber.

Rapporten (i form av Whitepaper) er produsert av arbeidsgruppen WBAs Wi-Fi 6/6E for IIOT som er ledet av Cisco, Deutsche Telekom og Intel. Her gis en oversikt over Wi-Fi 6- og 6E-funksjoner som er ideelle for sensorer og andre IIoT-applikasjoner.

Den 52-siders rapporten inkluderer også retningslinjer for RF/nettverksdistribusjon for fabrikk, lager, logistikk og andre brukstilfeller. For eksempel gir den anbefalinger for å utnytte 802.11ax/Wi-Fi 6-planleggingsfunksjoner for å optimalisere trafikkmønstre og administrere kritiske QoS-krav. Et annet eksempel er bruk av retningsantenner med høy forsterkning for å øke gjenbruksfrekvensen for kanaler og omgå metallhyller og andre signaldempende enheter som vanligvis finnes i et lager.

Over tre dusin leverandører, tjenesteleverandører og andre organisasjoner deltok i utviklingen av rapporten, som beskriver mange av deres prosjekter.

«Wi-Fi 6/6E for Industrial IoT: Enabling Wi-Fi Determinism in an IOT World» er tilgjengelig for nedlasting her.

Powered by Labrador CMS