Kraftelektronikk:

Nye MOSFET-reléer utvider kapasitet og temperaturområde

Omron Electronic Components Europe har utvidet MOSFET-releutvalget for å tilby høyere driftstemperatur og forbedret kapasitet i et sekspinners DIP-format med høy strøm.

Omrons nye G3VM-63BR og G3VM-63ER utvider selskapets 60V DIP6 MOSFET-releområde med opptil 0,7 A kontinuerlig belastningsstrøm, samtidig som det gir høye driftstemperaturer til 110 °C.

MOSFET-reléene bruker optisk halvlederteknologi med høy hastighet og kompakt størrelse, og overvinner dermed ulempene som er vanlige med mekaniske reléer, skriver produsenten. De opererer fra -40 til +110 °C, er mye mindre og tettere, slik at man kan lage mekaniske enheter i enda mindre størrelse. Strømforbruket på inngangen er lavt sammenlignet med alle andre elektromekaniske releer, men spesielt Reed-reléer, noe som bidrar yttelrigere til energibesparende utstyr.

Maksimal motstand med utgang ON er typisk 0,3Ω (0,1Ω. med tilkobling C), mens typisk kapasitans mellom utgangsterminaler er spesifisert som 520pF. Maksimal trigger LED fremoverstrøm er 2mA, mens slå PÅ-tid og AV-tider er henholdsvis 2ms og 3ms.

For atuomatisk produksjon har de nye modellene NC-kontakter som tillater statusutgang til koblede enheter, inkludert strøm-AV-status. De nye reléene kan også brukes sammen med NO-kontakttype, noe som muliggjør svitsjekontroll av flere belastninger med bare én inngangskontroll. Typiske bruksområder inkluderer PLS-maskiner, omformere, robotkontrollere, temperaturkontroll sammen med brann-, gass- eller røykvarslersystemer. Ytterligere bruksområder for G3VM-63ER utvides til sensorsignaloverføring og bytte av utgangssignal – for eksempel med gassdeteksjon og lignende alarmapplikasjoner.

De nye releene er nå tilgjengelige som pinneemballasje: 50 stk, eller tape: 500 stk emballasje (kun for OFM-type) med en oppstilling som inkluderer kretskort og overflatemonterte terminaler.

Powered by Labrador CMS