Fredagsnytt:

Musikkelskende blinkende sko

Infineon Lighting Shoe: Infineon og adidas utvikler sko-prototype som lytter til musikk og reagerer på den med lyseffekter.

Publisert

Sammen med adidas AG har Infineon nå utviklet noe de kaller Lighting Shoe: Utstyrt med avansert sensorteknologi, registrerer denne «intelligente» adidas NMD S1-skoen musikk og rytmer fra omgivelsene og reagerer deretter med forskjellige og programmerbare lyseffekter.

Mikrofoner og mikrokontrollere omformer lydinformasjonen til dynamiske fargerike LED-effekter på skoen.

Infineon Lighting Shoe er en prototype som illustrerer og levendegjør effekten av toppmoderne halvlederteknologi i et moteprodukt. MEd XENSIV MEMS-mikrofonene skal skoen kunne høre de fineste akustiske signaler. En integrert PSoC mikrokontroller behandler lydsignalene fra inngangen. Den såkalte EZ-PD Barrel Connector Replacement (BCR)-løsningen gjør det mulig å lade skoen ved hjelp av USB-C Power Delivery (PD) i kombinasjon med høyeffektive OptiMOS kraft-MOSFETer.

Ifølge en pressemelding fra de to selskapene skal skoene tilby perfekt passform og nok plass til å plassere de svært sensitive teknologikomponentene inni, uten at det går på bekostning av komforten.

– Infineon Lighting Shoe er et unikt eksempel som viser hvordan teknologi og digitalisering kan bringes nærmere mennesker, uttaler Adam White, divisjonsdirektør for Power & Sensor Systems hos Infineon.

– Når vi skaper innovasjoner, må de være overveldende, gå utover det normale, overraske og fremfor alt: Være morsomme. Med Lighting Shoe-prototypen har vi lykkes med dette i vårt samarbeid med Infineon. Vi viser at teknologi og stil utfyller hverandre for å skape et digitalt produkt, kommenterer Burkhard Dümler, innovasjonsdirektør hos adidas.

Redaksjonen sitter igjen med en rekke spørsmål: Må man være i nærheten av et diskotek, eller kanskje bare bruke dem innendørs, hjemme? Eller ser vi en renessanse for «ghetto-blasteren», som sammen med det nye produktet vil gjøre det mulig å kombinere vektløfting, løping, musikkformidling og vegbelysning i ett?

 

 

Powered by Labrador CMS