Produksjon • productronica 2023

WORKS Command Center varsler ansatte om forespørsler om materialforsyning automatisk og akkurat i tide via deres mobile enheter.

– Må tette sårbarheter

Europeiske trender innen elektronikkproduksjon – hvordan ASMPT ser verden, og hva de gjør med det.

Publisert

Korona-pandemien har bidratt til at mange bedrifter har fått opp øynene for sårbarheten i forsyningskjedene deres. På grunn av knapphet på ressurser har ledere begynt å se annerledes på utformingen av forsyningskjedene.

Reshoring og forsyningskjeder

Mens reshoring, hjemhenting av produksjon, har vært på agendaen siden krisens utbrudd, har The Global Reshoring & Footprint Strategy-rapporten fra Buck Consultants International funnet at strategien tar fart: Mer enn 60 % av ledere med ansvar for forsyningskjeden forventer å returnere noe av sin asiatiske produksjon til Europa og USA. En av fem respondenter sa til og med at de forventer å flytte mesteparten av produksjonen tilbake fra Kina og Asia i de kommende årene. Virkningen av korona, mangel på komponenter og skyhøye kostnader for sjøfrakt får selskaper til å foreta en grundig overhaling av deres nettverk av fabrikker og distribusjonssentre.

Utfordringer

Som en global innovasjons- og markedsleder innen OFM- og halvlederproduksjon, har ASMPT tatt inn over seg utfordringene kundene møter når de flytter produksjon til Europa. Høyere lønnsnivåer og en utbredt mangel på faglærte forsterker den pågående trenden mot digitalisering og avansert automatisering, i betydningen Industri 4.0.

Økonomisk fordel

– I dagens tidsalder med industri 4.0 er produktivitet først og fremst informasjonsdrevet, sier Sven Buchholz, Vice President Product Management hos ASMPT SMT Solutions, og samler ASMPTs hovedfokus på årets productronica i et nøtteskall. – Alle som samler inn data gjennom hele produksjonskjeden, analyserer dem, behandler dem intelligent og gjør dem tilgjengelig for operatører, teknikere, logistikkfolk og beslutningstakere vil ha en klar økonomisk fordel, selv i møte med stadig hardere konkurranse, fremholder han.

Virtual Assist er alltid der og bruker AI for å støtte alle produktintroduksjons-, service- og vedlikeholdsaktiviteter på fabrikkgulvet. Takket være NLP-teknologi kan brukere stille spørsmål om Virtual Assists «akkurat som en menneskelig kollega». Foto: ASMPT

Fokus på programvare

Med trenden mot digitalisering blir programvare i fokus. ASMPT presenterer en ny generasjon av sitt smarte fabrikkgulv-administrasjonsverktøy WORKS, som er blitt forbedret og utvidet med mange intelligente funksjoner, slik som WORKS Production Planner og WORKS Material Flow Optimizer for planlegging og materialflytstyring, og WORKS Command Center for effektiv utplassering av spesialister på fabrikkgulvet. WORKS Process Expert kvalitetssikring og prosessoptimaliseringsløsning overvåker og optimerer nå produksjonen langs hele linjen, i kombinasjon med ASMPT- og tredjeparts SPI- og AOI-systemer, og reduserer feil til et minimum for maksimalt utbytte.

Dataanalyser

Takket være standardiserte grensesnitt som IPC-2591 CFX, er integrerende dataanalyser for dybdegående og omfattende prosessoptimalisering nå mulig med SMT Analytics-programvaren. Og med Factory Equipment Center for intelligent styring av varer og vedlikehold, og de omfattende Factory Material Manager og Factory Automation-applikasjonene for styring av automatisert materiallagring og transport, adresserer ASMPTs programvare nå fabrikknivå i tillegg til «gulvet».

Suksessfaktor

– Automatisering er en viktig suksessfaktor for OFM-produsenter, men det er på ingen måte den ultimate løsningen, forklarer Waldemar Christen, Vice President CRM hos ASMPT SMT Solutions. – Derfor gir vårt Open Automation-konsept med sine standard industrielle grensesnitt kundene friheten til å velge hva, når og i hvilken grad de vil automatisere. Målet er ikke å ha en «light out factory» uten folk, men å drive en integrert og fornuftig automatisert drift som en systemisk enhet som er spesifikt rettet mot ROI-baserte aspekter – et konsept som vi allerede har etablert sammen med våre kunder. Med våre productronica-presentasjoner tar vi nå elektronikkproduksjonen til neste nivå ved å kombinere dataene fra integrasjonen av eksisterende maskinvare og programvare med ASMPTs prosesskunnskap, som er unik i sin bredde og dybde, for å bygge fremtidssikker, intelligente løsninger for mer effektiv personaldistribusjon, optimaliserte materialflyter og datatransparens og analyser – alltid med målet om å oppnå null DPMO, understreker han.

Som en integrert helhet

I tråd med denne nye orienteringen vil messepresentasjonen fokusere mindre på enkeltprodukter og mer på elektronikkproduksjon som et integrert system. Følgelig vil ASMPT demonstrere svært nettverksbaserte produksjonslinjer som består av loddepasta-skrivere fra DEK TQ- plattformen, det avanserte Process Lens HD SPI-systemet og SIPLACE SX og SIPLACE TX plasseringsmaskiner. Det vil være to-linjers versjoner: en for maksimal effektivitet og ytelse, og en for maksimal fleksibilitet. For første gang vil ASMPT også presentere helautomatiske programskifter som gir mulighet for uavbrutt produksjon av produkter i stadig endring med familieoppsett. Og maskinvare- og programvareløsningene for optimaliserte materialstrømmer vil vise hvordan lagring og transport av kretskort, komponenter, verktøy og et bredt utvalg av forbruksvarer kan automatiseres og perfeksjoneres på tvers av alle produksjonsanlegg.

AI-assistent

Også allestedsnærværende på ASMPT-standen vil være Virtual Assist, den personlige AI-assistenten for teknikere som lar dem hente informasjon om en maskin raskt og enkelt. Virtual Assist hjelper dyktige arbeidere og spesielt nykommere med å løse problemer raskt ved å la dem snakke spørsmål direkte inn i enheten.

Powered by Labrador CMS