Klimaovervåking:

Såkalte Guardian-enheter drevet av solenergi overfører live lydopptak fra regnskoger. Kunstig intelligens brukes til å analysere dataene, og f.eks. oppdage lyder av trusler.
Såkalte Guardian-enheter drevet av solenergi overfører live lydopptak fra regnskoger. Kunstig intelligens brukes til å analysere dataene, og f.eks. oppdage lyder av trusler.

Beskytter regnskogen med sensorteknologi

Infineon Technologies og Rainforest Connection bruker sensorteknologi for å beskytte sårbare regioner

Publisert Sist oppdatert

Bevaring av regnskog regnes som viktig for å bremse klimaendringer. Imidlertid truer ulovlig avskoging og skogbranner de mest sårbare områdene på planeten vår.

Ett av halvlederselskapene som har engasjert seg i klimasaken er Infineon Technologies AG. Nå utvider de samarbeidet med NGO Rainforest Connection (RFCx). Partnerne slutter seg til det felles målet om å overvåke de sårbare områdene på jorden vår med moderne sensorteknologi.

Overvåkingsenheter

I hjertet av Rainforest Connections arbeid er såkalte Guardian-enheter drevet av solenergi. Disse enhetene overfører live lydopptak fra regnskoger. Kunstig intelligens brukes til å analysere dataene, oppdage lyder av trusler. Når lyden av motorsager oppdages, blir skogvoktere varslet øyeblikkelig og dirigert til stedet.

Dette legger til rette for større sikkerhet for skogvokterne og muligheten til å overvåke mye større områder for å beskytte verdens gjenværende skoger mot ulovlig hogst. Rainforest Connection Rainforest Connection har distribuert over 500 av disse enhetene i 30 land til dags dato, med aktive prosjekter i 25 land.

Biologisk mangfold

Elektronikken brukes også til å overvåke biologisk mangfold, for eksempel tilstedeværelsen av primater, fugler, frosker, insekter og flaggermus. Rainforest Connection har samlet inn mer enn 92 millioner minutter med lydopptak de siste årene, inkludert tallrike opptak av truede og endemiske arter. Opptakene er verdifulle for vitenskapelig forskning og informasjon om bevaringseffekt på bakken.

Hører og lukter

For å sikre at enhetene ikke bare kan "høre", men også "lukte", samarbeider begge partnere om å utstyre en rekke Guardian-enheter med Infineons XENSIV PAS CO2-sensor. Målet er å utvide databasen for registrering av biologisk mangfold betraktelig: I fremtiden kan lydopptak kobles sammen med annen informasjon, inkludert temperatur, fuktighet, ozon og nå CO2. Rainforest Connection vil kunne legge til CO2 -data til sin biologiske mangfoldsanalyse for å oppnå ytterligere innsikt om skoghelse og for å identifisere områder som må beskyttes. Teamene ser også frem til å se om det er koblinger i hvordan dyr reagerer på sensitive endringer i mikroklimaet.

Mye data

Rainforest Connection har allerede distribuert ti av disse enhetene i Brasil i løpet av sommeren 2022. Utplasseringen viste at CO2 -sensoren gir mengder av data som vil hjelpe med å overvåke biologisk mangfold. Teamene utforsker også hvordan avanserte sensorer kan brukes til å oppdage skogbranner. Dette vil imidlertid kreve ytterligere analyser ved bruk av kunstig intelligens. Det er planer om videre testing i 2023.

Gir innsikt

- Ved å bruke gasssensorer kan vi koble akustisk informasjon om det biologiske mangfoldet på stedet med informasjon om mikroklimaet, uttaler Bourhan Yassin, administrerende direktør i Rainforest Connection. – Dette gir helt ny innsikt i hvilke effekter for eksempel klimaendringer har på de spesielt sårbare områdene på planeten vår. Den nylige Kunming-Montreal-avtalen bekrefter viktigheten av og hastverket med å allokere flere ressurser for å bedre bevare og beskytte skogene våre og det biologiske mangfoldet, og vår Guardian akustiske overvåkingsmaskinvare drevet av Infineon sensorteknologi hjelper oss å gjøre nettopp det, fremholder han.

Teknologien åpner muligheter

- Vår CO2 -sensor, og dens innovative og robuste driftsprinsipp, skaper en løsning vi er glade for å se utplassert i et laveffekt (regnskog)miljø. Vi tror at innovative teknologiløsninger, som flytter grensene for hva som er mulig, kan bidra betydelig til bidra til å beskytte de spesielt truede områdene på planeten vår. Dette er avgjørende for global klimabeskyttelse. Vi er glade for å jobbe sammen med Rainforest Connection mot dette målet, sier Adrian Mikolajczak, visepresident, Silicon Valley Innovation Center, i en kommentar.

Rainforest Connection vil delta på Infineons stand under CES i Las Vegas fra 5. til 8. januar.

Powered by Labrador CMS