Kan overføre kraft og data gjennom Faraday-bur

En ny løsning fra det amerikanske selskapet The Face Companies, skal endre spillet når det gjelder forsvar av kritiske datasystemer og elektronisk utstyr mot ødeleggende effekter av elektromagnetiske pulser. Løsningen? Lydbølger.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Den patenterte og patentsøkte PulseStar EMP-teknologien er utviklet for å beskytte datamaskiner, kommunikasjonsutstyr og annet elektronisk utstyr mot katastrofale virkninger av en elektromagnetisk puls (EMP)-hendelse.

Et EMP-snikangrep har lenge vært en anerkjent trussel mot amerikanske militære anlegg og nasjonal, kritiske infrastruktur. Disse bekymringene ble igjen fremhevet med nyhetene i sommer om testing av hypersoniske missiler som kunne levere en EMP-«bombe» uten forvarsel. En ødeleggende EMP-hendelse kan også oppstå ved såkalte solstormer.

– Etter en nasjonal sikkerhetsgjennomgang bestemte amerikanske tjenestemenn seg for å la The Face Companies tilby PulseStar EMP skjermingsprodukter og teknologi globalt, sier Face-sjef Brad Face. – Tenkningen er at motivasjonen for å utvikle EMP-våpen vil bli mindre, vel vitende om at alle nasjoner kan bygge et effektivt forsvar mot EMP på utstyr-, system- og anleggsnivå.

Et Faraday-skjold er en velprøvd måte å beskytte mot alle elektromagnetiske trusler. Problemet har vært hvordan man får strøm og data gjennom skjoldet uten å bore hull for kablene, noe som også gir en bane for EMP-pulsen.

PulseStar EMP-reduksjonsteknologi gjør det mulig å overføre kraft og data gjennom skjoldets solide metall uten penetrasjoner, slik at skjoldet forblir intakt og 100 % effektivt.

Løsningen fungerer ved å konvertere elektrisitet til akustisk energi med høy tetthet, som passerer gjennom Faraday-skjoldet og deretter transformeres tilbake til elektrisitet inne i det beskyttede området. Dermed blir kraft og data overført gjennom solid metall, uten noen penetrasjon som ville tillate en skadelig EMP-puls inne i det skjermede området. Denne prosessen, ikke hørbar for menneskeører, er reversibel slik at den skjermede enheten/systemet kan overføre strøm og data tilbake til omverdenen.

De første PulseStar EMP-produktene skal være klare for markedet i andre/tredje kvartal 2022.

Videoen under beskriver teknologien nærmere:

Powered by Labrador CMS