Embedded world:

Demonstrerer kunstig intelligens på MCU

Første AI-implementeringer på Arm Cortex-M85 prosessor med Helium teknologi.

Publisert Sist oppdatert

Renesas Electronics Corporation skal presentere de første «live» demonstrasjonene av kunstig intelligens (AI/KI) og maskinlæring (ML) på en MCU basert på en Arm Cortex-M85 prosessor.

Demonstrasjonene vil vise ytelsesøkningen i AI/ML-applikasjoner som er muliggjort av den nye Cortex-M85-kjernen og Arms Helium-teknologi. De vil finne sted på Renesas-standen - Hall 1, Stand 234 (1-234) på embedded world 2023 i Nürnburg, Tyskland fra 14.-16. mars.

På embedded world i fjor var Renesas det første selskapet som kunne vise frem fungerende silisium basert på Arm Cortex-M85 prosessoren.

I år blir det altså fokus på AI-anvendelser.

Den første demonstrasjonen viser en persondeteksjonsapplikasjon utviklet i samarbeid med Plumerai, et selskap innen maskinsynintelligens, som identifiserer og sporer personer i kamerarammen under varierende lys- og miljøforhold. De kompakte og effektive TinyML-modellene som brukes i denne applikasjonen, fører til AI-løsninger med lav kostnad og lavere effekt for et bredt spekter av IoT-implementeringer. Den andre demoen viser en brukstilfelle for prediktivt vedlikehold av motorstyring med en AI-basert ubalansert lastdeteksjonsapplikasjon som bruker Tensorflow Lite for mikrokontrollere med CMSIS-NN.

Cortex-M85 leverer over 6 CoreMark/MHz, og muliggjør krevende IoT-brukstilfeller som krever den høyeste dataytelse og DSP- eller ML-kapasitet, realisert på en enkelt, enkel å programmere Cortex-M-prosessor. Arm Cortex-M85-prosessoren har Helium-teknologi, Arms M-Profile Vector Extension, tilgjengelig som en del av Armv8.1M-arkitekturen.

Den skal gi en betydelig ytelsesøkning for applikasjoner for maskinlæring (ML) og digital signalbehandling (DSP), og akselererer dataintensive applikasjoner som endepunkt AI. Begge demoene vil vise frem ytelsesøkningen som er muliggjort av bruken av denne teknologien i AI-bruk. Cortex-M-kjennetegn som deterministisk drift, kort avbruddsresponstid og toppmoderne laveffektstøtte er kompromissløse på Cortex-M85, hevder Renesas.

Lenke til hele pressemeldingen fra Renesas her.

https://www.renesas.com/eu/en/about/press-room/renesas-demonstrate-first-ai-implementations-arm-cortex-m85-processor-featuring-helium-technology

Powered by Labrador CMS