Embedded world:

Billigere MCUer og maskinsyn-prosessorer

TI satser mye på å gjøre innvevde systemer rimeligere, og lanserer både ny generell MCU-serie og skalerbare AI-/maskinsynprosessorer.

Publisert


Under Embedded world 2023 lanserte Texas Instruments i går en ny generell 32-bit Arm Cortex M0+ basert mikrokontroller- (MCU) serie med komponenter som starter på priser så lave som 0,39 USD. Litt senere på dagen kom de med enda en lansering, i form av en maskinsynprosessor som skal gjøre det rimeligere å bygge inn skalerbar maskinsyn- og AI-prosessering i smarte kameraapplikasjoner, med opptil 12 kamera innen f.eks. bygnings-, industri- og detaljhandelsautomatisering.

De nye MCUene kommer med et bredt spekter av prosesserings-, pinneutleggs-, minne- og integrerte analogopsjoner.

Med en innledende lansering av dusinvis av MCUer støttet av intuitiv programvare og designverktøy, lar MSPM0 MCU-porteføljen designere bruke mer tid på innovasjon og mindre tid på å evaluere og kode – og redusere designtiden fra måneder til dager, hevder TI. Du kan se mer om strømlinjeforming av elektronisk design med rimelige, enkle å programmere Arm Cortex-M0+ MCUer på www.ti.com/mspm0-pr-eu.

- TI bygger bransjens mest omfattende portefølje av Arm Cortex-M0+-baserte MCU-er - og utvider et allerede omfattende halvledertilbud med alternativer for generell design, sier Vinay Agarwal, ansvarlig for MSP mikrokontrollere hos Texas Instruments. - Våre nye MCU-er gir fleksibiliteten våre kunder trenger for å forbedre sanse- og styrefunksjonene til systemene sine, samtidig som kostnadene, kompleksiteten og designtiden reduseres, mener han.

Designere kan velge fra et bredt spekter av prosesseringsalternativer fra 32 MHz til 80 MHz med matematisk akselerasjon og flere konfigurasjoner av integrerte analoge signalkjedekomponenter, inkludert bransjens første nulldrift operasjonsforsterker på en MCU og presisjon 12-bit, 4- MSPS analog-til-digital-omformere. Denne fleksibiliteten hjelper designere med å møte deres nåværende designs krav og planlegge for fremtidige design – alt innenfor samme MCU-portefølje, ifølge Agarwal.

Med mer enn 100 planlagte MCU-er i år, bygger TI MSPM0-porteføljen inn i bransjens mest omfattende tilbud av Arm Cortex-M0+ MCU-er.

Ikke nok med det, Agarwal mener MSPM0 MCUer kan bidra til å spare måneder med designtid med programvare, designstøtteressurser og kodeverktøy – inkludert grafiske verktøy som strømlinjeformer enhetskonfigurasjon – alt laget for å hjelpe designere med å kode én gang og deretter skalere på tvers av fremtidige MSPM0-baserte design.

Det er også tilgjengelig et MSPM0 programvareutviklingssett (SDK). Dette inneholder en mengde drivere, bibliotek, over 200 kodeeksempler som skal være enkle å ta i bruk, samt referansedesign for subsystemer

Kunstig intelligens og maskinsyn

Og skulle du ha bruk for kunstig intelligens (AI/KI) og/eller maskinsyn i dine applikasjoner, så har TI kommet opp med et rimelig, skalerbart tilbud der også.

De nye bildeprosessorene kan brukes i alt fra trafikkovervåking til dørklokker og handelsløsninger.

Texas Instruments (TI) introduserte i går en ny familie på seks Arm Cortex-baserte maskinsynprosessorer som lar designere legge til mer syn- og kunstig intelligens- (AI/KI) prosessering til en lavere kostnad, og med bedre energieffektivitet, i applikasjoner som f.eks. video ringeklokker, maskinsyn og autonome mobile roboter.

Denne nye familien, som inkluderer AM62A-, AM68A- og AM69A-prosessorene, støttes av evaluerings- og modellutviklingsverktøy med åpen kildekode, og vanlig programvare som er programmerbar gjennom industristandard applikasjonsprogrammeringsgrensesnitt (API), rammeverk og modeller. Denne plattformen med visjonsprosessorer, programvare og verktøy skal hjelpe designere enkelt å utvikle og skalere avansert AI-design på tvers av flere systemer, samtidig som tiden til markedet akselereres, ifølge TI. For mer informasjon, se www.ti.com/edgeai-pr-eu.

- For å oppnå sanntidsrespons i elektronikken som holder verden i bevegelse, må beslutningstaking skje lokalt og med bedre strømeffektivitet, påpeker Sameer Wasson, leder for prosessordivisjonen, Texas Instruments. - Denne nye prosessorfamilien av rimelige, svært integrerte SoCer vil åpne en spennende fremtid for innvevd AI, ved å tillate flere kameraer og maskinsynprosessering i kant-applikasjoner, fremholder han.

Wasson understreker at TIs nye visjonsprosessorer bringer intelligens fra skyen til den virkelige verden ved å eliminere kostnads- og designkompleksitetsbarrierer ved implementering av visjonsbehandling og dyplæringsevner i AI-applikasjoner med lav effekt.

Disse prosessorene har en system-on-a-chip (SoC)-arkitektur som inkluderer omfattende integrasjon. Integrerte komponenter inkluderer Arm Cortex-A53 eller Cortex-A72 sentralprosesseringsenheter, en tredjegenerasjons TI bildesignalprosessor, internminne, grensesnitt og maskinvareakseleratorer som leverer fra 1 til 32 teraoperasjoner per sekund (TOPS) med AI-behandling for dyplæringsalgoritmer.

Familien omfatter:

· AM62A3, AM62A3-Q1, AM62A7 og AM62A7-Q1, som støtter ett eller to kamera med mindre enn 2 W i applikasjoner som dørklokkekamera og smarte handelssystemer. Denne familien inkluderer AM62A3, markedets påstått billigste 1-TOPS bildeprosessor (12 USD i 1.000-stykk kvanta).

· AM68A, som muliggjør fra ett til åtte kamera i aplikasjoner som maskinsyn, med opp til 8 TOPS med AI prosessering for avansert videoanalyse.

· AM69A, som oppnår 32 TOPS med AI prosesseringskraft for ett til 12 kamera i mer avanserte anvendelser, slik som AI-bokser i nettverkskanten, autonome mobile roboter og trafikkovervåkingssystemer.

AM62A startsett for utforsking av de nye bildeprosessorene.

Fra og med andre kvartal i år kan designere fremskynde tiden til markedet for sine avanserte AI-applikasjoner med en offentlig beta av TIs gratis åpen kildekodeverktøy, Edge AI Studio. Dette funksjonsrike, nettbaserte verktøyet skal ifølge TI la brukere utvikle og teste AI-modeller raskt og enkelt ved å bruke brukerskapte modeller og TIs optimaliserte modeller, som også kan omtrenes med tilpassede data. Lær mer om Edge AI studio på dev.ti.com/edgeaistudio.

Powered by Labrador CMS