Embedded world:

Mer trådløst i bilen

onsemi utvider Bluetooth Low Energy MCU-familie for trådløse applikasjoner i biler.

Publisert

onsemi lanserte i dag en ultra-laveffekt bilkvalifisert trådløs mikrokontroller (MCU) med Bluetooth Low Energy (BLE) kommunikasjon.

Den nye NCV-RSL15 skal blant annet være egnet for kjøretøyprodusenter som i stadig større grad tar i bruk trådløse forbindelser for å redusere kostnad og vekt knyttet til kabling, i takt med at antall sensorer og intern kommunikasjon i kjøretøy øker.

Den nye mikrokontrolleren adresserer også økte sikkerhetsproblemer som følge av flere sensorer og med det flere mulige angrepsvektorer.

Mens listene over sensorer og generell funksjonalitet i dekkovervåkingssystemer (TMS) og andre sensorapplikasjoner fortsetter å vokse, har ikke strømforbruksbudsjettet økt. Samtidig har noen applikasjoner nå krav om 10 års batterilevetid.

Ifølge onsemi er derfor NCV-RSL15 sertifisert av EEMBC som bransjens sikre, trådløse mikrokontroller med lavest effekt. Med den proprietære smart sense-strømmodusen, er den designet for å bruke så lite strøm som mulig. Å kunne spare mer batteri tilsvarer direkte økt levetid for produktet.

Etter hvert som antallet tilgangspunkter øker, øker også antallet potensielle angrepsvektorer som må sikres for å beskytte mot uautorisert trådløs tilgang til kjøretøyets sentrale datamaskin eller prosesseringsenhet. NCV-RSL15 skal tilby det siste innen innvevd sikkerhet med Arm CryptoCell med maskinvarebasert root-of-trust sikker oppstart, mange brukertilgjengelige maskinvareakselererte kryptografiske algoritmer og Firmware-over-the-Air (FOTA)-funksjoner for å aktivere fremtidige fastvareoppdateringer og distribusjon av sikkerhetsoppdateringer.

Med sitt rike bibliotek med eksempelkode skal det omfattende og brukervennlige programvareutviklingssettet ivareta et springbrett for applikasjonsutvikling. Sammen med 24/7 utviklingsfellesskap, gjør onsemi det enkelt å designe inn, hevder selskapet.

Powered by Labrador CMS