electronica:

TDK viser ultrakompakt fullfarge lasermodul

TDK har en demostrasjon av deres lasermodul på electronca, som ikke bare skal være verdens minste, men også selskapets første komplette modul av denne typen.

Publisert Sist oppdatert
Hideaki Fukuzawa fra TDK viste oss hvor liten lasermodulen faktisk er.
Hideaki Fukuzawa fra TDK viste oss hvor liten lasermodulen faktisk er.

I samarbeid med Nippon Telegraph and Telephone Corporation (NTT) har de utviklet en plan lysbølgekrets i fullfarge. Målmarked er smarte briller, og demonstrasjonen viser hvordan projeksjon er muliggjort for begge øynene med netthinneprojeksjonsbriller ved bruk av modulen. Selskapet sier at de med dette har løst mye av problemene med og overvinne det langvarige problemet med skjermer med smal visningsvinkel.

I det voksende AR/VR-smartbrillesegmentet og det som nå kalles det metaversebaserte samfunnet, forventes det at modulen vil bidra til å øke bruk og aksept av smarte briller.

FCLM (full-color laser module) er utviklet basert på TDKs proprietære produksjonsteknologier for magnetiske hoder for harddisker (HDD). Denne teknologien ble gjenbrukt for å lage modulen. FCLM ble utviklet i fellesskap med NTT ved å inkorporere en «Planar Lightwave Circuit» (PLC)-teknologi.

Powered by Labrador CMS