Styrket på funksjonell sikkerhet

Arrow Electronics’ europeiske utviklingsteam styrket på funksjonell sikkerhet med IEC 61508 programsertifisering.

Publisert Sist oppdatert

Arrow Electronics opplyser at de har utvidet sine applikasjonutviklingskapasiteter etter at medlemmer av deres utviklingsteam fra hele Europa har fullført et sertifiseringsprogram for funksjonell sikkerhet.

Programmet, som drives av TÜV SÜD, er basert på IEC 61508 internasjonal standard for elektriske, elektroniske og programmerbare elektroniske sikkerhetsrelaterte systemer. Etter å ha bestått TÜV SÜDs profesjonelle eksamener, har medlemmer av Arrows team oppnådd nivå som sertifisert ingeniør innen funksjonell sikkerhet eller fagekspert innen funksjonell sikkerhet i henhold til IEC 61508.

Gjennom kurset kunne teamene utvide sin kunnskap og kompetanse rundt temaer inkludert håndtering av funksjonell sikkerhet, fare- og risikoanalyse, planlegging av sikre systemer og modellering av maskinvarepålitelighet, samt maskinvare- og programvaredesign i henhold til IEC 61508.

Margit Tischler, Arrow Electronics
Margit Tischler, Arrow Electronics

– Den økende bruken av elektroniske enheter på tvers av nesten alle sektorer gir store muligheter for å forbedre ytelsen, effektiviteten og sikkerheten til systemene. Det kreves imidlertid en streng designmetodikk og ekspertise for å sikre sikker drift av systemene. Å tilføre denne funksjonelle sikkerhetskompetansen til teamene våre vil hjelpe kundene våre med å nå sine sikkerhetsmål, hevder Margit Tischler, utviklingsdirektør EMEA i Arrow Electronics.

Behovet for konsekvent praksis for å maksimere sikkerheten ved å minimere risikoen har økt ettersom bruken av komplekse elektronikkenheter, som flerkjerneprosessorer med integrerte KI-akseleratorer og -systemer, har spredt seg over mange bransjer. De mest fremtredende eksemplene på dette er bil- og industrirobotikk, påpeker Tischler.

Powered by Labrador CMS