Konferanse:

Noen av de som kommer til SINTEFs konferanse Digital fremtid.

Digitaliseringsministeren til Digital fremtid

Hun ble nylig utnevnt til Norges nye digitaliseringsminister. Under konferansen Digital fremtid i Oslo, tirsdag 31. oktober, får den nye mininsteren sitt første møte med eksperter fra forskning, teknologi og næringsliv i samme panel.

Publisert
Karianne Tung er vår nye digitaliseringsminister. Tirsdag 31. oktober kommer hun til konferansen Digital fremtid på The Hub i Oslo.

– Vi er veldig begeistret for at landet har fått en egen digitaliseringsminister, og setter stor pris på at hun prioriterer konferansen vår. Her vil hun møte mange med både kunnskap og ambisjoner innen feltet hun nå skal være med å løfte, sier konserndirektør i SINTEF Digital, Morten Dalsmo. 

Konferansen Digital fremtid, samler representanter fra forskning, politikk og næringsliv – med mål om å dele kunnskap og utfordre hverandre til å tenke høyt rundt våre største utfordringer. 

Det nye gullet

– I fjor kjentes litt vågalt å sette av en hel sesjon til å snakke om det storpolitiske spillet rundt mikrobrikker. I dag ser vi at «alle» snakker om «The Chip War» og konsekvensene det kan få om vi ikke følger med i timen, sier konserndirektør i SINTEF Digital, Morten Dalsmo. Han trekker frem verdens avhengighet av brikkene som befinner seg i alt fra mobiler til missiler. I sesjonen blir det stilt spørsmål ved om den politiske maktbalansen vil kunne endre seg radikalt om denne kritiske ressursen blir et knapphetsgode. 

– Vi kommer også til å stille spørsmål ved hvorvidt mikrobrikker kan være Norges nye eksporteventyr, og om vi faktisk kan bli en enda mer strategisk og attraktiv samarbeidspartner internasjonalt, sier Dalsmo. 

Topplederpanelet

Gjennom hele dagen blir det smakebiter fra forskningens verden, det blir også et gjensyn med fjoårets store publikumsfavoritt, nemlig topplederpanelet. I år består det av digitaliserings- og forvaltningsminister Karianne Oldernes Tung (Ap), tidligere statsminister Erna Solberg, konsernsjef i DNB, Kjerstin Braathen og NHO-sjefen Ole Erik Almlid. Samtalen ledes av konsernsjef i SINTEF, Alexandra Bech Gjørv.

– Også i år skal vi utfordre politikere og næringslivtopper til å svare på hvorfor Norge ikke tør å satse skikkelig på samspillet mellom forskning og næringsliv. Det har vi ikke råd til om vi ønsker oss en bærekraftig fremtid, sier Dalsmo. 

AI kan endre alt

På en konferanse om vår digitale fremtid er det obligatorisk med et dypdykk i kunstig intelligens, og sammen med NTNU kan SINTEF skryte av å huse et av landets fremste Ai-miljøer.

– Det er mange bransjer som vil bli revolusjonert av kunstig intelligens. Jeg synes det er spesielt spennende å se nærmere på hva det vil ha å si for industrien, men også for helsevesenet. Jeg er svært forventningfull til denne delen av programmet, sier Dalsmo.

I denne denne sesjonen kommer noen av de dyktigste på feltet i Norge, blant annet AI-forfatterne Inga Strümke og Ishita Barua, samt SINTEFs AI-forsker, Signe Riemer-Sørensen og digitaliseringsdirektør Trond Runar Hagen.

 

Powered by Labrador CMS