VSI serialiseringskort.

16Gbps dataoverføring for bilapplikasjoner

Lanserer første høyhastighets SerDes silisium godkjent for bilindustrien.

Publisert

Det koreanske halvlederselskapet VSI har lansert industriens første kommersielle SerDes- (serializer/deserializer) løsning som er i samsvar med bilstandarden Automotive SerDes Alliance (ASA).

Den nye ICen, VS775, skal ivareta dataoverføringshastigheter på opp til 16 Gbps, noe som betyr at den sentrale styreenheten (ECU) i bilen raskt kan prosessere høyoppløselige bildedata innsamlet av bilen bildesensorer, spesielt i elektriske og autonome kjøretøy. Den ASA-kompatible komponenten innebærer en kommersiell kameralink-halvlederløsning som kan løse båndbreddeproblemene knyttet til bruk av flere høyoppløselige bildesensorer i avanserte autonome kjøretøydesign.

VSI demonstrerte ytelsen og stabiliteten til sitt nye produkt ved å gjennomføre en live demonstrasjon på EIPATD 2022 (IEEE Ethernet IP & Automotive Technology Day 2022) som ble holdt i Yokohama, Japan i november.

Etter hvert som nivået på autonom kjøring blir mer avansert, øker antallet sensorer som kameraer og lidar og radar montert på kjøretøy, så etterspørselen etter høyhastighets dataoverføring i sanntid øker også. For eksempel forventes det at mer enn 20 sensorer vil være nødvendig for et kjøretøy på nivå 4 og 5: nivåene av fullstendig autonom kjøring som ikke krever inngrep fra sjåføren eller som ikke krever sjåfør i det hele tatt. Dette er grunnen til at høyhastighets dataoverføringsteknologi for kjøretøy er avgjørende.

VSI opplyser at de nå er i ferd med å levere kontrakter for kamerakoblingsløsninger for avanserte førerassistansesystemer (ADAS) til flere globale leverandører av bildeler. Selskapet planlegger å utvide støtteområdet for høyhastighets båndbredde til 32Gbps og 64Gbps gjennom videreutviklingen av VS775.

Powered by Labrador CMS