Funksjonell sikkerhet:

Ethernet for bil og funksjonell sikkerhet

Bilkvalifisert familie med Ethernet PHY skal forenkle arkitekturen for å kunne koble sammen lavhastighets komponenter i et standard Ethernet nettverk.

Publisert Sist oppdatert

Bildesignere er typisk interessert i å erstatte eldre gateway-undersystemer med teknologi som kan migrere applikasjoner til et Ethernet-nettverk, for enkel tilgang til informasjon fra kanten til skyen. For å gi OEMer bilkvalifiserte Ethernet-løsninger, lanserer Microchip Technology i juli sine første bilkvalifiserte Ethernet-PHYer. Denne familien av 10BASE-T1S-enheter med AEC-Q100 Grade 1-kvalifisering omfatter LAN8670, LAN8671 og LAN8672.

Funksjonell sikkerhet

Disse LAN8670/1/2 10BASE-T1S Ethernet PHYene er klargjort for funksjonell sikkerhet og designet for bruk i ISO 26262 applikasjoner. Komponentene gjør det nå mulig å koble sammen lavhastighets komponenter, som tidligere måtte ha sitt eget kommunikasjonssystem, til et standard Ethernet-system i bilapplikasjoner.

Felles busslinje

Muligheten til å koble flere Ethernet PHY til en felles busslinje skal gjøre det enklere å implementere bilapplikasjoner på én enkelt, velkjent arkitektur og sparer implementeringskostnader ved å redusere kabling og svitsjeporter. LAN8670/1/2 gjør det mulig for nettverkskantene å anvende Ethernet og Internet Protocol (IP) for enkelt å kommunisere med resten av nettverksinfrastrukturen. Disse komponentene inkluderer avansert PHY-diagnostikk for å utstyre brukeren med feilsøkingsmuligheter. I tillegg åpner dvale/vekke-funksjonalitet for laveffektmoduser.

TNS

Spesifikasjonene for 10BASE-T1S-enhetene inkluderer 10 Mbps, halv-dupleks-modus, fleksibel topologi med multidrop-busslinje og punkt-til-punkt, og bruk av et enkelt balansert trådpar. Disse enhetene har også forbedret elektromagnetisk kompatibilitet/elektromagnetisk interferens (EMC/EMI) ytelse. TSN- (Time-Sensitive Networking) støtte tillater synkronisert timing på tvers av vidtrekkende Ethernet-nettverk. Tidssynkronisering er kritisk for mange applikasjoner på tvers av sonearkitekturer for biler.

Bidro i utviklingen

Microchip var en sentral bidragsyter i utviklingen av standardene sammen med IEEE for den bilkvalifiserte 10BASE-T1S-teknologien. Denne teknologien forenkler systemdesign ved å utvide rekkevidden til Ethernet, til enhetene som vanligvis er helt i kanten av nettverket.

Powered by Labrador CMS