Kraftelektronikk:

Analoge svitsjer forenkler design

Nexperia avslører neste generasjon lavspennings analoge svitsjer, som skal forenkle bil- og industrielle design.

Publisert

Halvlederprodusenten Nexperia lanserer i dag en ny serie med 4- og 8-kanal analoge svitsjer, designet for å overvåke og beskytte 1,8 V elektronikksystemer.

Denne serien med multipleksere inkluderer AEC-Q100-kvalifiserte varianter beregnet for bruk i bilapplikasjoner, så vel som standardversjoner som passer for et bredere spekter av forbruker- og industrielle applikasjoner, inkludert sensorovervåking og diagnostikk, bedriftsdatabehandling og husholdningsapparater.

Ved bruk av analoge svitsjer krever designere vanligvis ekstra spenningsoversettere fordi styrekretsen ikke kan fungere fra spenningsnivået som brukes til å levere strøm til svitsjen. Derimot fungerer kontrollpinnene i svitsjekomponentene NMUX1308 og NMUX1309 uavhengig av spenningsområdet for strømforsyningen, noe som eliminerer behovet for å bruke tilleggskomponenter for å utføre nivåforskyvning og dermed sparer kortplass og reduserer kostnader.

Nexperia opplyser at de har designet denne serien med svitsjer for å inkludere tilleggsfunksjoner som forbedrer den generelle systemsikkerheten. Feilsikker logikk tillater at kontrollpinner blir forspent før systemet slås på og forblir biaset selv etter at systemet er slått av. Dette skal eliminere kravet til strømsekvensering mellom den analoge svitsjen og systemets mikrokontrollerenhet (MCU).

En beskyttelsesfunksjon for power-off gjør at analoge pinner kan være forspente før systemet slås på og forbli partisk etter at systemet slås av. Dette fjerner begrensningene knyttet til strømsekvensering for den analoge bryteren og ulike strømskinner som støtter analoge signaler og ADC-kretser lenger ned i signalkjeden. Kombinasjonen av begge funksjonene i NMUX130X forhindrer tilbakestrøm fra forsyningsskinnen gjennom en hvilken som helst pinne på den analoge svitsjen.

Disse komponentene integrerer styrekretser for injeksjonsstrøm, og begrenser forskyvninger i utgangsspenningen på den aktive kanalen til under 5 mV når en overspenningshendelse skjer på deaktiverte signalkanaler. Dette skal eliminere behovet for eksterne diode- og motstandsnettverk, sparer kortplass og reduserer kostnadene, heter det.

 

 

Powered by Labrador CMS