Søke Norsk Lyspris 2022?

Nå nærmer det seg siste frist for påmelding til Norsk Lyspris 2022.

Publisert

Etter rekordmange påmeldte i fjor håper arrangøren, organisasjonen Lyskultur, at dette gjentas også i år på årets viktigste dag innen lys og belysning. Søknadsfristen er allerede 15. september!

Den årlige tildelingen av Norsk Lyspris og diplomer, som deles ut på Lysets dag 16. november, løfter frem noen av de beste innen norske lysprosjekter og -produkter.

Ifølge Lyskultur er Norsk Lyspris viktig i kommunikasjonen med omverden for å synliggjøre hva gode lysprosjekter og -produkter gir av merverdi. - Norsk Lyspris setter standarden for hva som er et godt lysprosjekt, hvor det tverrfaglige samarbeidet er avgjørende for et godt sluttresultatet. Slik er Norsk Lyspris med på å styrke belysningens rolle i utformingen av morgendagens Norge, heter det i en pressemelding.

Det er utrolig mange spennende og innovative løsninger i belysningsbransjen tilpasset ulike prosjekter, spesielt med et økt fokus på bærekraft. Dette ønsker Lyskultur å sette et ekstra fokus på i årene som kommer.

Prisene er delt inn i 5 ulike kategorier med totalt 8 priser:

  • Norsk Lyspris – Beste innendørsprosjekt
  • Norsk Lyspris – Beste utendørsprosjekt
  • Norsk Lyspris – Beste produkt eller teknisk løsning – Norsk Lyspris – Beste produkt (innendørs og utendørs) – Norsk Lyspris – Beste spesialdesignet produkt til prosjekt – Norsk Lyspris – Beste tekniske løsning
  • Norsk Lyspris – Åpen klasse
  • Norsk Lyspris – UNG

Lyskultur oppfordrer personer fra flere fagdisipliner innen belysning og byggebransjen til å søke. Dette kan være utstillinger, lyskunst, midlertidige og faste lysinstallasjoner, godkjente lysplaner etc., samt produkter som er med på å videreutvikle belysningsbransjen – som armaturer og lamper, styringssystemer og lyskilder. Norsk Lyspris tildeles prosjektet, og et godt samarbeid mellom de ulike fagdisiplinene er en forutsetning for å lykkes.

NB - Søknadsfrist 15. september. Meld på ditt prosjekt her!

Årets Jury 2022 Juryen for Norsk Lyspris 2022 er en jury bestående av høy faglig kompetanse, med praktiserende aktører i markedet. Juryleder for Norsk Lyspris 2022 er Laura Bernadet, som har en MA i arkitektonisk lysdesign fra Tyskland, og har arbeidet som assistentprofessor i lysdesign ved Høgskolen i Buskerud/USN i 4 år. Bernadet har også vært aktiv i flere internasjonale samarbeid for forskning og utdannelse innen belysning.

De øvrige jurymedlemmene er Morten Dahl-Hansen, Mari Gaasemyr Høvik, Morten A. Pedersen, Helga Iselin Wåseth, Joar Tjetland.

Les mer om juryen her

Se tidligere vinnere her

Powered by Labrador CMS