Strømstyring:

Enorm etterspørsel etter smarte termostater

Folk nøler med å installere komplette smarthus, men kjøper smarte strømstyringsprodukter i bøtter og spann, ifølge Elko.

Publisert

Nordmenn har for alvor fått øynene opp for smarte strømstyringsprodukter, men det er fortsatt mange som kvier seg for et fullstendig smarthjem. Nå melder Norges største leverandør av elektromateriell at «smarte» termostater rives ut av butikkhyllene.

– Av naturlige årsaker er nordmenn mer opptatt av strømregningen enn tidligere. En Wifi-termostat er en veldig enkel vei til en lavere strømregning og en typisk start til et smartere hjem, sier Tilla Elise Trippestad Berg, produktsjef i ELKO. 

Markant økning

Hun forteller at selskapet har opplevd en markant økning i salget av deres nye Wifi-termostat, som er en helt tradisjonell og frittstående termostat, men som har mulighet for oppkobling gjennom WiFi for de som ønsker smart styring av varmekablene.

– Vi ser at flere og flere har innsett at de får både økt komfort og reduserte kostnader til oppvarming gjennom smartstyring. Samtidig er det mange som setter pris på at vi har lagt til rette for at de som ikke ønsker å benytte seg av de smarte funksjonene nå kan gjøre det i fremtiden uten å måtte kjøpe en ny termostat da, sier Trippestad Berg. 

Lavere strømregning

ELKO melder at det har vært en betydelig økning i etterspørselen etter produkter som kan bidra til lavere strømregning de siste årene. Smarte termostater er nå en av de mest solgte produktene i smarthjemløsningen til ELKO. 

– Det vi ser er at mange ser fremover uten nødvendigvis å gå all in. Ikke alle er klare for et fullstendig smarthjem, men de fleste er klare for enkeltprodukter som kan bidra til betydelig lavere strømforbruk, sier Trippestad Berg. 

Powered by Labrador CMS