Smarthus:

Enklere å innføre Matter og IoT-sikkerhet

Infineon lanserer nå OPTIGA Trust M MTR, en løsning som skal gjøre det enkelt å legge til Matter-standarden og sikkerhet i smarthusprodukter.

Publisert

I en verden med økende grad av tilkobling og ikke minst den økende populariteten til tingenes internett, er det viktig å forenkle interoperabilitet på tvers av tilkoblede enheter og å forbedre deres sikkerhet og pålitelighet.

Matter standard 1 ble laget nettopp for dette formålet. For å lette integreringen av Matter-standarden og sikkerhetsfunksjonene i smarthus- og smartbyggenheter, introduserer Infineon Technologies AG nå OPTIGA Trust M MTR. Det Matter-sertifiserte sikre elementet er den nyeste konfigurasjonen av Infineons OPTIGA Trust M, kombinert med en Matter-provisjoneringstjeneste.

I følge prognoser fra ABI Research vil antallet smarthusenheter dobles innen 2030, og nå rundt 1,7 milliarder på verdensbasis. Alle disse enhetene må kunne kobles sikkert og pålitelig med hverandre og med forskjellige smarthus-økosystemer. Det er her Matter-standarden kommer inn i bildet, og muliggjør jevn interoperabilitet på tvers av tilkoblede enheter, selv fra forskjellige selskaper. Matter-protokollen definerer et sett med prinsipper som støtter enhetlige sikkerhets- og personverntiltak for det smarte hjemmet, siden smarte hjem er avhengige av smarte enheter for å øke ikke bare komforten, men også effektiviteten og sikkerheten.

– Da vi designet Matter-protokollen i Connectivity Standards Alliance, var vi forpliktet til å bygge inn sterk sikkerhet, kommenterer Steve Hanna, senioringeniør hos Infineon og leder for standardteamene som definerte Matters sikkerhet. – Det er derfor Matter bringer nye sikkerhetsfunksjoner til det smarte hjemmet, hvorav noen var utfordrende for IoT-produktdesignere. Infineons OPTIGA Trust M MTR løser disse utfordringene direkte, slik at det nå kan bli enda enklere å bygge et Matter-produkt, hevder han.

OPTIGA Trust M MTR skal ivareta nettopp Matter og ikke minst integrasjon av sikkerhet.

Den manipulasjonssikre sikkerhetskontrolleren skal kunne integreres enkelt i et system for å utføre sikkerhetsrelaterte funksjoner og gi et høyt nivå av beskyttelse for sensitive data og kryptografiske operasjoner. Som et diskret Secure Element kan OPTIGA Trust M MTR integreres i ethvert MCU-basert design for å forbedre sikkerheten og håndtere flere produktprotokoller samtidig. Dette skal gi produsenter av originalutstyr større fleksibilitet og gir raskere tid til markedet.

I henhold til Matter-protokollen må hver smarthusenhet ha et Device Attestation Certificate (DAC), som inneholder produkt-ID (PID) og leverandør-ID (VID), for å verifisere ektheten og påliteligheten til hver enhet som tas i bruk i Matter-økosystemet. Med OPTIGA Trust M MTR trenger ikke lenger PID å være definert på forhånd når spolen bestilles eller produseres. I stedet mottar hver enhet en personlig DAC-injeksjon på et senere tidspunkt helt frem til produksjonen av enheten starter. Dette skal gi enhetsprodusenter mer fleksibilitet i å lage flere produktvarianter av smarthusenheter.

OPTIGA Trust M MTR Secure Elements er forhåndsprovisionert på et Common Criteria-sertifisert Infineon-anlegg. Batchen med Secure Elements på en rull sendes med en tilhørende strekkode. Kunden henter eierskap til disse brikkene på IoT-portalen til Infineon-partner Kudelski IoT ved å skanne strekkoden. Kudelski IoT er en pålitelig og etablert Product Attestation Authority (PAA) godkjent av Connectivity Standards Alliance (CSA). Kudelski IoT vil muliggjøre nedlasting av produksjons-DACer som tilsvarer leverandøren og produktet. Til slutt overføres den personlige DAC-en til OPTIGA Trust M MTR på fabrikknivå (se grafikk nedenfor).

Prøver av kontrolleren er tilgjengelig nå sammen med the OPTIGA Trust M MTR Shield for enkel evaluering og design-in. Tilgjengelighet for det brede markedet vil begynne i mars 2024. I tillegg kan utviklere stole på design-in-applikasjonsnotater og omfattende vertsside-integrasjonsstøtte uten å måtte signere en taushetserklæring (NDA). I tillegg tilbyr Infineon opplæringstiltak for sikkerhetsproduktene. Mer informasjon er tilgjengelig på www.infineon.com/OPTIGA-Trust-M-MTR.

Infineon tilbyr enkel og sikker implementering av Matter og cybersikkerhet.

 

 

Powered by Labrador CMS