Embedded World:

Alt-i-ett trådløs kombomodul

Den nyeste trådløs-komboen fra Murata samler Wi-Fi 6, Bluetooth og IEEE 802.15.4 LR-WPAN i én modul – sikter på Matter.

Publisert

Under Embedded World i Nürnberg kom Murata med en ny kombinasjonsmodul for ulike trådløse kommunikasjonsbehov. Den nye LBES5PL2EL-modulen skal være optimalisert for å møte de strenge kravene til neste generasjons IoT-maskinvare - der det å ha Matter-tilkobling forventes å bli stadig viktigere.

- Det er fortsatt bare noen få Matter-kompatible løsninger på markedet, men potensialet for å levere bekvemmelighet og komfort til stedene vi bor på er enormt, sier produktansvarlig Akira Sasaki i Murata. Med introduksjonen av LBES5PL2EL, er vi nå i stand til å gi full støtte for Matter, inkludert Thread, sammen med Wi-Fi 6. Dette vil være en reell verdi for ingeniører som utvikler maskinvare for hjemme-/bygningsautomatisering, så vel som for en rekke andre formål, påpeker han.

Modulen er basert på en høyt integrert IW612 énbrikke 2,4/5GHz-løsning fra NXP, som dekker et bredt spekter av forskjellige trådløse protokoller. Gjennom dette er 1x1 dual-band Wi-Fi (IEEE 802.11a/b/g/n/ac/ax), Bluetooth 5.3 og IEEE 802.15.4 alle integrert i Muratas tri-radio-modul.

Inkludering av LE Audio-funksjonalitet er et annet viktig plusspoeng, spesielt i forhold til stemmestyrte produkter. Denne siste generasjonen av Bluetooth-teknologi gir økt ytelse, samtidig som den trekker mindre strøm, og er spådd å erstatte mange av de nåværende BR/EDR Bluetooth-baserte lydtilkoblingene i nær fremtid.

Også tilgjengelig nå blir LBEE5PL2DL-modulen. Denne er basert på NXP IW611-komponenten, og har både Wi-Fi 6 og Bluetooth 5.3-støtte.

Blant de tiltenkte bruksområdene for disse nye modulene vil være hjemmeautomatiseringsutstyr, digitale assistenter, smarte husholdningsapparater, belysningsgateways, klimastyringssystemer og EV-ladepunkter. FCC/IC- og TELEC-sertifisering pluss ledende tester for CE er tilgjengelige.

Kombomodulene LBES5PL2EL og LBEE5PL2DL leveres i kompakte overflatemonterte pakker, med dimensjoner på bare 8,8 mm x 7,7 mm x 1,3 mm.

Les mer her.

Powered by Labrador CMS