Avdelingsleder Tore Andreas Engmark og Kristian Sundsvalen kan fortelle at Berget AS satser kraftig på fiberkabler med nye investeringer.

Satser stort på fiberoptikk

Med et stadig voksende marked innen fiberoptikk, har Berget AS gjort viktige investeringer i deres Cable & Harness-avdeling.

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

– Gjennom investeringene vi har gjort, kan vi nå produsere enda mer fiberoptikk av høy kvalitet for våre kunder, forteller Tore Andreas Engmark, avdelingsleder ved avdeling Cable i Berget AS.

Renhet

Prosessene for sammenstilling og produksjon av fiberkabler er noe ulik kobberkabel. Ved produksjon av fiberoptikk, og for at kablene skal fungere, er det nulltoleranse for smuss og urenheter.

– Dedikert til produksjon av fiberoptiske kabler og konnektorer, ble det for fire år siden laget et «clean room» her på avdeling Cable i Høgås Teknologipark. Her gjorde vi viktige investeringer som sikrer beskyttelse for fiberkablene, forteller Kristian Sundsvalen ved Berget AS.

– I tillegg til renrom gjorde vi investeringer som poleringsmaskin og LAF-benk. Sistnevnte bruker filter og luftstrømmer som gir beskyttelse for sammenstillingen av produktet (Expanded Beam). Luften som trekkes inn i denne arbeidsbenken resirkuleres gjennom et filter som stopper partikler fra å entre luftstrømmen.

Møter kundens krav

Med et kontinuerlig fokus på kvalitet, skreddersøm og tett samarbeid med kundene, opplever Berget solid fremgang og et marked i vekst.

Virksomheten leverer komponenter til krevende kunder innenfor en rekke virksomheter. Alle deler som produseres av Berget er kvalitetssjekkes etter kundens spesifikasjoner.

– Med en kvalifisert fiberavdeling har vi nå styrket oss for å bli en mer komplett kabel-leverandør. Dette er viktig for våre kunder med deres spesifikke krav og bestillinger. Med investeringene gjort på avdelingen, opplever vi større kapasitet og økt effekt. Dette betyr at vi kan fortsette å levere kvalitet og presisjon til krevende kunder, forteller Engmark.

Hvorfor fiber?

I forhold til andre transmisjonsmedier, har optiske fibre særegne egenskaper.

– Fiberoptiske kablers datahastighet er vesentlig høyere enn ved bruk av kabler med metallkjerner og har en enormt stor overføringskapasitet. I tillegg er dimensjonene små, og vekten lav, forteller Sundsvalen.

Berget AS tilbyr fiber optiske kabler som blant annet Expanded Beam, Termini til MIL Circular Connectors, Standard «Physical Contact» fiber-kontakter (LC, SC, FC, ST) Singelmodus og Multimodus.

Powered by Labrador CMS