Helt siden MiR lanserte sin første robot i 2015, har produktene hatt stor appell spesielt til bil- og elektronikkindustrien så vel som store multinasjonale kunder. Den største kunden i 2021 var Toyota.

Mange ville ha danske mobile roboter i 2021

Det danske selskapet Mobile Industrial Robots (MiR) trosset både komponentmangel og koronarestriksjoner med en omsetningsvekst på 42 prosent i 2021.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

MiR avsluttet året 2021 i med en rekordmåned i desember, da det ble solgt nesten 300 roboter, noe som er flere enn noen gang før. Samlet økte MiR omsetningen med 42 prosent sammenlignet med 2020. Dette var først og fremst salg til eksportmarkedene, og det bringer den relativt unge bedriftens virksomhet opp på et nivå blant Danmarks største selskaper målt i volum.

Søren E. Nielsen, CEO, MiR.

– Til tross for generell mangel på komponenter, oppnådde vi betydelig vekst i 2021. I tillegg går vi inn i 2022 med mye i ordreboken og høye forventninger til fortsatt vekst. Våre kunder anerkjenner virkelig verdien av våre brukervennlige, pålitelige autonome mobile roboter (AMR), og det er en klar positiv trend at kunder kjøper et stadig økende antall roboter til samme lokasjon, sier Søren E. Nielsen, administrerende direktør i MiR.

Flere bransjer oppdager mobile roboter

Helt siden MiR lanserte sin første robot i 2015, har produktene hatt stor appell spesielt til bil- og elektronikkindustrien så vel som store multinasjonale kunder. Her fortsetter kundene å fylle mye. Den av MiRs kunder som kjøpte mest logistikkteknologi i 2021 var Toyota. Men MiR merker også et voksende marked for optimalisering og automatisering av interntransport både i logistikksektoren og i forbruksvarebransjen. Dette skyldes ikke minst produsentens nye robotmodeller, forteller selskapet i en pressemelding.

Effektiv flåtestyring er avgjørende

Autonom transport er en sterk trend globalt. Det betyr også at kjøpere av teknologi har fått økt fokus på et smidig samspill mellom ulike selvgående teknologier.

– Ser vi på prosjektene i ordreboken vår, relaterer de seg veldig til hele løsningen vår inkludert flåtestyringsprogramvaren MiRFleet, sier Søren E. Nielsen.

I løpet av 2022 skal det ansettes cirka 50 flere kolleger i inn- og utland, og parallelt vil MiR utvide med flere lokaler i Odense. Selskapets hovedkontor skal etter hvert settes sammen i den kommende Cobot Hub, som skal bygges de neste årene i samarbeid med en av robotindustriens andre tungvektere, Universal Robots.

MiR og Universal Robots er for øvrig «søsken», begge eid av amerikanske Teradyne. MiR ble kjøpt i 2018, mens Universal Robots ble overtatt i 2015

Powered by Labrador CMS