Logistikk

Første AutoStore-løsning med sone for frossenmat

Løsningen er spesialutviklet for å håndtere matvarer i tre temperatursoner: romtemperatur, kjøl og nå for frosne varer. StrongPoint er den første og eneste distribusjonspartneren til AutoStore som fokuserer på dagligvarer.

Publisert

Robotteknologiselskapet AutoStore har nylig utviklet en unik løsning som automatiserer lagring og plukking av frosne varer. Tidligere har AutoStore sine løsninger bare kunne håndtere to temperatursoner: kjøl og romtemperatur. De fleste detaljister har derfor plukket frosne varer manuelt etter at de har automatisert sine netthandelstjenester, et viktig produktsegment for detaljistene.

Butikkteknologiselskapet StrongPoint skal nå designe og installere den nye AutoStore-løsningen til den norske storhusholdningsgrossisten DLVRY i et anlegg i Sveio. I tillegg til å øke effektiviteten, ved å legge til frosne varer i AutoStore grid, kan de også oppnå betydelige energibesparelser. Det er forventet at installasjonen vil redusere energikostnadene med ca 30%.

– Dette er en stor dag for detaljister og storhusholdningsgrossister som vurderer å øke effektiviteten med automatisering. Nå kan de automatisere ordreplukk i alle tre temperatursoner. Vi er stolte over å ha fått æren av å installere en verdensnyhet fra AutoStore. Vi ser frem til å dra nytte av vår lange erfaring innen dagligvarebransjen for å skape verdens første helautomatiske løsning, spesialutviklet for dagligvarer, sier StrongPoints CEO, Jacob Tveraabak i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS