Nexperia investerer:

Bærekraftig alternativ til batterier

Nexperia styrker kompetansen på kraftstyrings-ICer og energihøsting gjennom nytt oppkjøp.

Publisert

Halvlederselskapet Nexperia melder i dag at de utvider sin portefølje av strømstyringsprodukter til å inkludere løsninger for energihøsting.

Energi kan høstes fra lys, vibrasjoner, radiobølger eller temperaturgradienter og kan derfor brukes til å erstatte batterier i lavstrømsapplikasjoner som smarte bærbare enheter og autonome trådløse sensornoder, mener selskapet.

Utvidelsen av Nexperias ekspertise kommer gjennom oppkjøpet av Nederland-baserte Nowi, grunnlagt i 2016. Nowis PMICer (kraftstyrings-ICer) skal kombinere det minste mønsterkort-fotavtrykket med den laveste stykklistekostnaden og den beste gjennomsnittlige høste-ytelsen.

Produksjonskapasiteten og kapasiteten til Nexperia så vel som dens globale infrastruktur vil sikre at selskapene sammen vil være i stand til å fremskynde produksjonen av disse løsningene og muliggjøre høyere volumproduksjon og utskiping innen utgangen av 2022 og tidlig i 2023, opplyser de i en pressemelding.

- Nowi representerer en strategisk viktig investering fordi energihøsting er det perfekte komplementet til Nexperias eksisterende strømstyringsfunksjoner, sier Dan Jensen, som leder forretningsenheten Analog & Logic ICs hos Nexperia.

- Denne beslutningen betyr at Nexperia nå kan tilby kundene et bærekraftig alternativ til batteridrift for produktene deres, og som vil være tilgjengelig på markedet raskt. Teamet i Nowi har bygget et sterkt fundament som vi kun ønsker å bygge videre på, sier han.

- Å bli en del av Nexperia gir mening på mange nivåer, uttaler Simon van der Jagt, CEO i Nowi B.V. - Å ha tilgang til produksjons-, salgs- og markedsføringsinfrastrukturen til en stor halvlederprodusent vil tillate oss å bringe bedre produkter ut på markedet mye raskere. Vår felles nederlandske arv vil gi ekstra synergi til fremtidige aktiviteter, legger han til.

Oppkjøpet ble fullført i dag, 11. november.

Powered by Labrador CMS