Standarder - smarte hjem

Nordic Semiconductor forfremmet til styremedlem i CSA

Nordic Semiconductor har blitt hevet til styret i Connectivity Standards Alliance og blitt promotørmedlem, som er det høyeste medlemsnivået. Det innebærer blant annet at de blir enda mer sentral i utvikling av Matter-standarden.

Publisert Sist oppdatert

Å bli med i styret og promotørmedlemskap gjør at Nordic kan påvirke utviklingen av alliansens standarder som Matter ytterligere. Med Matter som dukker opp som en industriendrende standard for interoperabilitet av smarthjemenheter, er Nordic nå enda bedre posisjonert til å spille en viktig og sentral rolle i den fortsatte utviklingen av den tekniske spesifikasjonen og promoteringen av den.

– Nordic slutter seg til alliansestyret på et sentralt tidspunkt i vår tjue år lange historie ettersom vi er på vei til å avduke Matter 1.0-standarden med dens interoperative, åpne, enkle og med et løfte om å transformere det tilkoblede hjemmet og videre utover dette, sier Tobin Richardson, president og administrerende direktør i Connectivity Standards Alliance. – De har vært en integrert del av utviklingen, og vi ser frem til deres deltakelse og lederskap når vi endrer spillet fra silisium til butikk for hele IoT-økosystemet.

– Alliansens viktige arbeid med å spesifisere og introdusere Matter vil sikre interoperabilitet mellom smarthusenheter og dramatisk akselerere adopsjon av smarthusteknologier blant folket. Dette er grunnen til at over 200 selskaper, inkludert Nordic Semiconductor og de største aktørene innen smarthusutstyrssektoren, støtter dette initiativet entusiastisk, sier Pär Håkansson, Nordics produktdirektør for Short Range Wireless.

CSAs oppgave er å støtte kreativitet og samarbeid ved å utvikle, bygge og fremme universelle åpne standarder som gjør det mulig for alle objekter å tilkoble og samhandle på en sikker måte. Alliansen sier at den «streber etter en verden der IoT gjør det mulig for alle objekter å jobbe sammen for å forbedre måten vi lever, jobber og leker på».

Matter er en tilkoblingsstandard som danner et felles språk for å bringe sammen ulike økosystemer og gjør det mulig for smartenheter fra forskjellige produsenter å fungere i harmoni. Standarden fungerer ved å bygge på toppen av de eksisterende trådløse smarthjem-teknologiene Thread, Wi-Fi, Bluetooth LE og kablet Ethernet ved å gi et samlende applikasjonslag. Matter gir produsenter en felles datamodell som garanterer kompatibilitet og interoperabilitet mellom produktene deres. En åpen kildekode-implementering av standarden er nå tilgjengelig.

Nordic var en tidlig støttespiller for Matter, og dateres tilbake til sin tidligste form som Project CHIP. I dag, av de over 200 selskapene som er involvert i standarden, er Nordic ett av bare ni selskaper hvis ingeniører kan gjøre endringer i Matters implementering på kodelageret GitHub.

Nordiske kunder utvikler aktivt Matter-kompatible enheter i dag ved å bruke selskapets nRF52840 og nRF5340 Systems-on-Chip (SoCs), som støtter Thread og Bluetooth LE. Og med selskapets nylige utvidelse til Wi-Fi, vil produkter som nRF7002 så vel som fremtidige Wi-Fi-kretser støtte Matter. Nordic har også integrert de nyeste Matter-utviklingsverktøyene i sin nRF Connect SDK (software development kit).

Powered by Labrador CMS