Energi:

"Sykkelen" fåes i forskjellige modeller og farger. Blant annet kan man selv skreddersy den på selskapets nettside. Tilleggsutstyr kan også kjøpes. Prisen er fra 1000 (tilbud) til ca 3200 euro for "luksusutgaven".

En treningssykkel som kan redusere e-avfall – og lagre energi

For å adressere bekymringen for årlig e-avfall, har litauiske Tukas EV lansert HR Bank - en multifunksjonell treningssykkel som også fungerer som en miljøvennlig energilagringsenhet.

Publisert Sist oppdatert

Enheten er ikke bare en praktisk energiløsning, men representerer også et betydelig steg i å redusere avfall gjennom bærekraftig design og produksjon, hevder selskapet.

Tukas EV

Tukas EV er et selskap basert i Litauen som utvikler rene mobilitets- og energiløsninger. I 2010 skapte grunnleggerne av selskapet «Jonelis», den første litauiske elbilen. I år avduket de HR Bank, en treningssykkel som kan utnytte kinetisk energi, solenergi og vindenergi, eller utnytte el-overskudd. Energien omdannes til strøm som lader et innebygd batteri, som igjen gir tilgang til en bærekraftig energikilde for folk som både bor på avsidesliggende steder og byboere som ønsker å kutte ned på ikke-fornybar energiforbruk.

Teknologisektoren, som er en hovedbidragsyter til e-avfall, er nå under lupen for å minimere dets økologiske fotavtrykk. For å møte disse utfordringene har Tukas EV, introdusert HR Bank - en treningssykkel som også fungerer som en energilagringsenhet. Med den kan brukere generere kraft ved å bruke solenergi, kinetiske- eller vindenergikilder.

Selskapet viser til at det årlig produseres 347 millioner metriske tonn e-avfall globalt, men bare 17,4 % gjennomgår riktig resirkulering. Denne trenden markerer behovet for at teknologiindustrien skal skifte mot mer miljøvennlig design og produksjonsprosesser.

– Målet vårt var å skape et produkt som passer lett inn i forskjellige livsstiler og rom, og beviser at praktisk, estetisk appell og miljøvennlighet kan eksistere side om side, sier Aurelijus Jaškulis, COO i Tukas EV.

HR Bank er utformet med justerbare komponenter som styre, seter og tiltvinkler, og skal passe til brukere i alle aldre. I tillegg kommer den også med en valgfri skrivebordsfeste, noe som gjør den ideell for både hjemme- og kontorbruk. Troen er at denne typen fokus på tilpasningsevne oppmuntrer til langsiktig bruk, som igjen vil føre til bærekraftig forbrukerpraksis.

Tukas EV har også valgt bærekraftige materialer som resirkulert aluminium og FSC-sertifisert bjørkekryssfiner.

Powered by Labrador CMS