Mønsterkort:

Tar i bruk gjenvinnbare mønsterkort

Infineon anvender gjenvinnbare mønsterkort fra Jiva Materials for å redusere elektronisk avfall og karbonavtrykk for demo- og evalueringskort.

Publisert

Med den økende mengden elektronisk avfall som genereres av forbrukere, industri og andre sektorer, er det avgjørende å ta tak i dette spesifikke miljøproblemet.

Å redusere karbonfotavtrykket og fremme bærekraft er en viktig nøkkel til å nå klimamålene og forbedre miljøvernet. Dette er grunnen til at Infineon Technologies AG tar nok et viktig skritt mot en grønnere fremtid med introduksjonen av Soluboard, et resirkulerbart og biologisk nedbrytbart mønsterkortsubstrat basert på naturlige fibre og en halogenfri polymer.

Produktet ble utviklet av det britiske oppstartsfirmaet Jiva Materials, og skal bidra til å redusere karbonfotavtrykket til elektronikkindustrien.

Det plantebaserte mønsterkortmaterialet er laget av naturlige fibre, som har et mye lavere karbonavtrykk enn de tradisjonelle glassbaserte fibrene. Den organiske strukturen er innelukket i en ikke-giftig polymer som løses opp når den senkes i varmt vann, og etterlater kun komposterbart organisk materiale, ifølge produsenten.

Mer om dette samt en video kan du finne her (ekstern lenke).

Powered by Labrador CMS