Oppkjøp:

Kontron kjøper Hartmann og W-IE-NE-R

Kontron har kjøpt Hartmann og W-IE-NE-R, en gruppe av robuste datasystemprodusenter basert i Tyskland og USA, fra Phoenix Mecano AG.

Publisert

Selskapene genererte inntekter på rundt 18 millioner euro og en EBITDA på cirka 3 millioner euro i 2022. Kjøpesummen er 22,1 millioner euro med forbehold om justering avhengig av balansen ved lukking. Avslutningen av transaksjonen er ventet innen Q4.

I følge Kontron driver dette oppkjøpet selskapets strategi om å styrke det raskt voksende høymarginsegmentet «Software + Solutions» med blant annet løsninger innen flyelektronikk og sikkerhet.

Hartmann designer og produserer integrerte modulære VPX-datasystemer for ultrahøy hastighet og tøffe miljøer som er motstandsdyktige mot stråling og ytre påvirkninger. W-IE-NE-R kompletterer porteføljen med redundante VPX-strømforsyninger. De største markedene er USA, Tyskland og Sveits. Denne porteføljen er basert på 50 års erfaring og drevet av totalt 77 ansatte lokalisert i Tyskland og USA.

Med dette kjøpet sier Kontron at de vil bli en ledende global aktør innen områder avionikk og sikkerhet. Inkludert dette oppkjøpet regner de med å oppnå inntekter på mer enn 100 millioner euro i disse markedene i 2024.

Powered by Labrador CMS