Helseteknologi:

Overvåking av vitale tegn i en pakke

Den nye ultra-laveffekt AS7058 analog frontend fra ams Osram støtter sofistikerte PPG-applikasjoner, EKG og elektrodermal aktivitetsmåling.

Publisert

ams OSRAM lanserer nå AS7058, en analog frontend (AFE) som gjør det mulig for produsenter av smartklokker, smarte ringer og andre bærbare enheter for å forbedre nøyaktigheten og påliteligheten til målinger av vitale tegn utledet fra fotopletysmografiske (PPG) eller elektriske signaler samtidig som batteriets driftstid forlenges.

AS7058 AFE har mange overvåkingssensorer i en pakke. Selve komponenten/kasplingen måler 2,8 mm x 2,5 mm x 0,5 mm.

Den nye AS7058 gir også et nytt middel for å differensiere bærbare produkter, og introduserer muligheten til å utføre kroppsimpedansmålinger, for analyse av kroppssammensetning.

AS7058s ultralave støyegenskaper produserer et høyt optisk signal-til-støyforhold på 120dB. Dette muliggjør betydelige forbedringer, sammenlignet med konkurrerende produkter, hevdes det. Spesielt nevnes PPG-målingsytelse i parametrene hjertefrekvens, respirasjonsfrekvens, blodoksygenmetning (SpO2) og blodtrykk. Den optiske støyytelsen til AS7058 er et resultat av utviklingen inkludert integrering av to støysvake, 20-bits analog-til-digital-omformere (ADC), integrerte LED-drivere med lite støy og introduksjonen av ny automatisk korrigeringsteknologi for omgivelseslys.

Signal-til-støy-forholdet gjør det også mulig å redusere strømforbruket ved å drive enhetens LED-er med lavere strøm og samtidig opprettholde høy signalintegritet.

Funksjoner for optisk og elektrisk måling av vitale tegn, inkluderer to «current sinks» for å drive åtte LED-emittere (fire lysdioder/current sink), åtte fotodiodeinnganger, to 20-bits ADC-er for PPG-måling og en 20-bits digital-til-analog-omformer (DAC) for elektriske målinger – elektrokardiogram (EKG), måling av kroppsimpedans (BIO-Z) eller elektrodermal aktivitet (EDA). Komponentens medisinske EKG-målinger samsvarer med spesifikasjonene til IEC 60601-2-47-standarden.

De to PPG ADC-ene utfører samtidig fotodiodedatainnsamling. Målinger av PPG- og EKG-signaler kan også synkroniseres for å muliggjøre måling av blodtrykk.

Alle funksjoner er integrert i en WLCSP-pakke som har dimensjoner på 2,8 mm x 2,5 mm x 0,5 mm.

ams OSRAM leverer også et komplett maskinvare demosystem for overvåking av vitale tegn i en smartklokke formfaktor.

AS7058 AFE er tilgjengelig prøveeksemplarer.

Powered by Labrador CMS