Nettverk:

Tidsnøyaktig på mindre enn et nanosekund

TimeProvider 4500-serien er industriens første Grandmaster som tilbyr høyhastighets nettverksgrensesnitt på opptil 25 Gbps, melder Microchip.

Publisert

Operatører av markedssegmenter for kritisk infrastruktur som 5G-telekommunikasjon, kraftverk og transport må kontinuerlig oppgradere nettverkene sine med teknologi som kan levere høyere prosesseringshastigheter og svært nøyaktige tidskilder. Da snakker vi om tidskilder som ikke er avhengige av GNSS-konstellasjoner som GPS, GALILEO og QZSS. For å gi nettverksoperatører et jordfast alternativ for å distribuere svært nøyaktig tid, lanserer Microchip Technologyi dag den nye TimeProvider 4500 Grandmaster, en maskinvarebasert tidmålingsplattform som gir høyhastighets nettverksgrensesnitt på opptil 25 Gbps og muliggjør presis tidsnøyaktighet for mindre enn ett nanosekund.

Produktet er i stand til å støtte transaksjoner med svært høy Precision Time Protocol (PTP)-kapasitet . Maskinvareplattformen muliggjør høyere IEEE-1588-skalerbarhet for tusenvis av klienter. På nettverksplasseringer der rekkevidde og kapasitet må balanseres, nemlig i C-band 5G-distribusjoner, er det avgjørende å kunne betjene tusenvis av fra en enkelt Grandmaster. Avhengig av de spesifikke stedene, kan den betjene svært få eller et stort antall gNodeB-basestasjoner, sier selskapet

Det er også mulig å koble til ulike generasjoner av nettverkselementer, noe som bidrar til å bevare operatørenes infrastrukturinvesteringer. TimeProvider 4500-klokken er den første 1588-Grandmaster med 25 Gbps-støtte. En kunde kan koble TimeProvider 4500-klokken til ulike nettverksenheter ved å velge mellom 1 Gbps, 10 Gbps eller 25 Gbps nettverkskoblinger. Høyhastighets båndbredde er avgjørende ettersom oppgraderinger av nettverkselementer migrerer mot utstyr som krever minimum 10 Gbps og, i noen tilfeller, opptil 100 Gbps.

Den høye tidsnøyaktigheten er spesielt viktig ettersom operatører prøver å distribuere alternative løsninger til GNSS.

TimeProvider 4500 har nye forbedringer av maskinvareassistanse, som den nyeste generasjonen av digital synthesizer og Microchips PolarFire SoC FPGA. Disse plattformforbedringene gjør det mulig for systemet å bevege seg inn i riket for pikosekund-nøyaktighet.

Den nye TimeProvider 4500-klokken støtter alle funksjonene til TimeProvider 4100-klokken for å sikre at operatører som distribuerer det nye produktet også kan dra nytte av investeringene sine i TimeProvider 4100-serien. TP4500 legger til spesifikke funksjoner utover TP4100 på grunn av sin forbedrede maskinvareplattform.

TimeProvider 4500 grandmaster er integrert med TimePictra synkroniseringsløsning som gjør det mulig å overvåke og spore sanntidsproblemer og trusler med synlighet over hele nettverket. Andre nøkkelfunksjoner til TimePictra-plattformen inkluderer omfattende administrasjonsfunksjoner for feil, konfigurasjon, regnskap (lager), ytelse og sikkerhet (FCAPS); geografisk topologi og domenenavigering; dashbordtilpasning av brukerpreferanser, intuitivt web-GUI for enkel administrasjon og mer.

 

Powered by Labrador CMS