Rapport:

Rekordmange produsenter sertifiserer tilkoblede enheter

For første gang overgår antallet sertifiserte trådløse moduler smarttelefoner, og konsoliderer bruken av 5G, LTE og Cellular IoT for mange forskjellige applikasjoner og vertikaler.

Publisert

Global Certification Forum (GCF) publiserte i går sin Mobile Device Trends-rapport, som inkluderer en analyse av de 503 trådløse enhetene sertifisert av GCF i 2023. Disse enhetene kom fra 96 produsenter rundt om i verden – et rekordantall.

For første gang viser årets rapport at i 2023 var trådløse moduler kategorien med flest sertifiserte enheter. Med moduler som er nesten 36 % av alle enheter som er sertifisert, har de nå forbigått smarttelefoner, som representerte 33 % av sertifiserte enheter.

I 2023 integrerte 38 % av alle enheter og 60,5 % av alle smarttelefoner 5G-teknologi, med 5G frittstående (SA)-drift støttet av over 96 % av 5G-enhetene. Antall sertifiserte smarttelefoner falt, noe som følger en bransjenedgang i det totale smarttelefonsalget. Nedgangen skyldes også en konsolidering av smarttelefonporteføljene: De lavere kostnadene ved å inkludere 5G-funksjonalitet førte til at leverandører forlot behovet for separate LTE- og 5G-varianter, som hadde vært en trend tidligere år.

LTE var den mest brukte trådløse standarden i enheter sertifisert av GCF i 2023, med 90 % av alle enheter som støttet den. Ytterligere 36 enheter inkluderte LTE Cat. M1 – som (sammen med NB-IoT) var en av de to standardene som dominerte Cellular IoT-utstyrssertifiseringer.

Eldre teknologier, 3G og GSM fortsetter å synke i sertifiseringstall. GSM viser seg å være mer robust enn 3G, ettersom den beholdes som backupteknologi for tale-, nød- og M2M-tjenester. Dette er i tråd med trenden med at flere operatører lanserer 5G-tjenester og flere frekvensbånd (nye eller ombygd fra tidligere generasjoner) som brukes til disse tjenestene.

Ved å kombinere samsvars- og interoperabilitetstester utført i laboratorier med feltforsøk på flere kommersielle nettverk, verifiserer GCF-sertifiseringen kvaliteten på interoperabiliteten til mobiltelefoner og andre trådløse enheter med forskjellige nettverkselementer, leverandørers infrastruktur og andre tjenester. GCF sertifiserer hundrevis av forskjellige enhetsmodeller hvert år, og analysen av GCFs sertifiseringer skal gi innsikt i gjeldende trender innen mobilmarkedet.

GCFs Mobile Device Trends-rapport inneholder detaljerte tall og analyser på et bredt spekter av nye og eldre teknologier sertifisert i enheter, inkludert 5G, LTE, mobilt IoT, eSIM, 3G og GSM. Rapporten ser også på noen sannsynlige trender inn i 2024.

GCF Mobile Device Trends-rapporten for februar 2024 kan lastes ned gratis her: https://www.globalcertificationforum.org/news/downloads.html

Powered by Labrador CMS