Klar for levering:

Robotfingre med kunstig hud

Bebop Sensors starter nå utskiping av robotfingre med deres følsomme Roboskin-teknologi.

Publisert

BeBop Sensors, Inc. melder i dag at de er klare til å levere en nyutviklet humanoid robotfinger.

BeBop Sensors Robo-Finger Evaluation System er et stoffbasert sensorsystem som skal tilby en oppløsning og følsomhet som langt overgår menneskelige egenskaper! Men produktet skal forhåpentligvis bidra til et godt partnerskap mellom mennesker og deres robothjelpere, mener selskapet bak.

Robo-Finger kan føle en mynt.

Den kunstige fingerens 80 sensorer er lokalisert med en gjensidig avstand på 2mm fra hverandre, der hver sensor har en respons på mer enn 80dB og måler trykk fra 4 gram 50 kg – mer informasjon enn en menneskelig finger kan gi.

Ettersom Robo-Finger er basert på BeBops stoffbaserte sensorteknologi, kan Bebop tilpasse dimensjoner og oppførsel, slik som en skredder tilpasser en dress.

BeBop Sensors´ grunnlegger og tekniske direktør Keith McMillen peker på at et stadig økende antall selskaper designer humanoide roboter som passer i hjemmet, og som bruker menneskenes verktøy. – Vi har jobbet med disse robotselskapene for å foredle vår Robo-Finger i tre år. Vi er glade for å kunne gi dette viktige bidraget til den verdensomspennende innsatsen for å bringe humanoide roboter inn i vår hverdag, for å hjelpe mennesker til å leve lengre, sier han.

Ifølge Bebop har fremskritt innen robotikk, som syn og språk, manglet et nøkkelelement – berøringssansen, som er avgjørende for praktisk menneske/robot-interaksjon. – Ettersom roboter raskt blir en del av vår verden, må de samhandle og lære ved å berøre og føle. RoboSkin er fleksibelt, pålitelig og svært proprietært, og gir denne essensielle berøringsfaktoren, med millioner av sensorer i daglig bruk over hele verden og basert på over 33 amerikanske og internasjonale patenter, påpeker McMillen.

Evalueringssettet er tilgjengelig umiddelbart for kvalifiserte kunder, opplyser selskapet. Det leveres med BeBop Sensors Chrome-app som støtter opptak av alle data, muligheten til å bruke signalbehandling, full 2D- og 3D-visualisering, samt strømming av rå eller behandlet data til en Web Socket-port. Tilpassede konfigurasjoner er tilgjengelige. For å se evalueringssystemet i bruk, se videoen: https://youtu.be/TeT6LiFIuSY, nettside: www.bebopsensors.com.

Powered by Labrador CMS