De tre nominerte til FPGA-prisen: F.v. Sondre Tagestad, Harald Haugen Johnsen og Mateo Vazques Maceiras.

Tok FPGA-prisen

Sterke kandidater til prisen for beste FPGA-relaterte masteroppgave under årets FPGA-forum gjorde avgjørelsen vanskelig for juryen.

Publisert Sist oppdatert

Prisen for beste FPGA-relaterte masteroppgave er blitt et viktig incitament for å oppmuntre masterstudentene innen elektronikk til å gjøre en ekstra innsats på FPGA-feltet.

De tre kandidatene som ble nominert til årets pris leverte alle sterke bidrag, og både jury og publikum ble imponert over nivå og innsats. Samtlige kandidater var i år fra NTNU, så her er det bare å skjerpe seg for de andre universitetene.

Til slutt var det Harald Haugen Johnsen som stakk av med den gjeveste prisen, for oppgaven med tittelen : «Efficient and accurate detection of illuminated points using FPGA hardware acceleration». Løsningen skulle brukes til å estimere posisjon og orientering av ultralydprobe ved hjelp av kamera og referansepunkter. Veileder har vært Per Gunner Kjeldsberg, Institutt for Elektroniske Systemer, NTNU.

De to andre nominerte var følgende:

Mateo Vazquez Maceiras: «Accelerating LBM on a Tightly-Coupled Field Programmable Gate Array». Veileder: Magnus Jahre, Institutt for datateknologi og Informatikk, NTNU.

Sondre Tagestad: «Hardware acceleration of compact CNN models for semantic segmentation of hyperspectral satellite images». Veileder: Milica Orlandic, Institutt for Elektroniske Systemer, NTNU.

Juryen besto av Dag Andreas Hals Samuelsen, Universitetet i Sørøst-Norge (USN), Jim Tørresen, Universitetet i Oslo og Hans Jørgen Fosse, Hagal.

Juryrepresentant Jim Tørresen kunne onsdag kveld overrekke premiesjekken og diplom til Harald Haugen Johnsen.
Powered by Labrador CMS