Et annerledes, men vellykket år

Nye oppkjøp, en pandemi, mangel på komponenter og en økende ordreinngang, er fasiten for Recab det siste året.

Publisert Sist oppdatert

2021 startet med at Recab utvidet sin ekspertise innen FPGA- og ASIC-design gjennom oppkjøpet av Synective Labs. Det som fulgte var et økende problem i industrien på grunn av mangel på komponenter. Selv om det ikke ser ut til å ha påvirket dem i særlig grad, i hvertfall når man ser på tallene.

Uten tvil har både pandemien og den nåværende situasjonen med komponentmangel påvirket selskapet på noen måter, noe som er dokumentert i tidligere artikler. Men som finansdirektør i Recab, Adam Ringh, sier det, har det vært et eksepsjonelt år på mange måter.

– Økonomisk kan vi se at dette året har vært eksepsjonelt med en økt ordreinngang sammenlignet med samme periode året før (åtte måneder, april-nov), 123 millioner svenske kroner mot 92 millioner kroner året før, sier Adam Ringh. Tallene er eksklusive oppkjøpet av Synactice Labs.

Adam fortsetter og nevner at det tekniske salgsteamet har jobbet veldig hardt og at de ser ytterligere økninger i løpet av siste kvartal.

– Vi kan se at vi til tross for harde utfordringer på grunn av Covid-19 og komponentmangel, har vi et av våre sterkeste år noensinne, sier Adam Ring.

Administrerende direktør Carolin Basilier oppsummerer 2021 som et år med nye muligheter, samtidig som hun er ydmyk overfor utfordringene som har vært og fortsatt eksisterer.

– 2021 har vært et år fylt med nye muligheter og en fantastisk ordreinngang. Mangelen på halvledere har påvirket vår bransje dypt, men gjennom samarbeid mellom våre kunder og leverandører jobber vi kontinuerlig for å finne de beste løsningene.

– Vi kan se at vårt nære forhold og kontinuerlige dialog med både kunder og leverandører har vært og vil fortsette å være utrolig viktig for å kunne levere de løsningene markedet etterspør. Vårt fokus vil selvsagt fortsatt være på å være i frontfeltet for nye teknologier, men også på bærekraft; i drift, tilbud og fotavtrykkene vi setter etter oss, forklarer Carolin Basilier.

Powered by Labrador CMS