Kraftelektronikk:

Den nye laderen har målene 123,5mm x 49,5mm x 37mm.

Proff-lader for Li-Ion batterier

Den nye laderen, Modell 4040LI fra Mascot, kan lade opptil 14 Li-Ion battericeller. En mikrokontroller med smart ladelogikk maksimerer batteriets ytelse.

Publisert Sist oppdatert

Norske Mascot introduserer sin neste generasjons kvalitetslader for Li-Ion batterier, Modell 4040LI. Den nye laderen bruker en tre-trinns ladeprofil med en mikrokontroller for å maksimere batteriets ytelse. Den er også i stand til å vekke opp dypt utladede batterier ved å bruke en mykstarts ladeprosess med lav strøm til spenningen er normalisert.

Laderen passer godt til et bredt spekter av applikasjoner fra medisinsk til forbrukerindustri. Produsenten nevner batteridrevet utstyr som medisinsk utstyr, telekom, energilagring og lette e-kjøretøy. Modell 4040LI er medisinsk sertifisert i henhold til EN 60601-1 versjon 3.2, EN 60601-1-11 (Home Healthcare) og UL-godkjent. 12 standardversjoner er i første omgang tilgjengelige for lading av batterier med 3 celler (9.0A / 12.6V) til 14 celler (2.0A/58.8V). På forespørsel kan laderen tilpasses.

Alternative ladere som avslutter ladningen når batteriets terskelspenning oppnås kan forkorte ladetiden, men vil alltid føre til at batterikapasiteten ikke fullt utnyttes. 3-trinns ladingen til 4040LI gjenoppretter først batterispenningen på 4.2V og bruker deretter metningsladning for å fylle batteriet helt opp. Dette sikrer lengst mulig batteridriftstid. Ladningen avsluttes når batteriet er fullt. 4040LI bruker en 3-farget lysdiodeindikator for å vise lade- feil- og standby-status. En brakett for veggmontering er også tilgjengelig, får vi vite.

Powered by Labrador CMS