1200W strømforsyning med justerbar «nær null» utgangsspenning og -strøm

Powerbox kommer nå med en 1200W AC/DC strømforsyning, OFI1200A, rettet mot industrielle applikasjoner.

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

OFI1200A er optimalisert for ledningsavkjøling og lover høye ytelsesnivåer over et stort temperaturområde på baseplaten, fra -40 til +95°C, uten bruk av vifte. Strømforsyningen opererer med et stort universelt inngangsområde fra 85 til 305VAC (Nominelt 100 til 277VAC) med effektfaktorkorrigering (PFC). Den dekker et stort spekter av applikasjoner, og utgangsspenning og -strøm kan justeres fra nesten null til den maksimalt tillatte verdien for den enkelte modell.

Den nye strømforsyningen er tilgjengelig i tre versjoner med enkel DC utgangsspenning, 12V/84A; 28V/43A og 48V/25A. Med en høyeffektiv topologi er den typiske effektiviteten for enheten med 48V utgang, med inngang på 230VAC, på 92 prosent.

Industrielle applikasjoner, slik som profesjonell belysning eller til og med laveffekt elektrolyseenheter, krever at strømforsyningen leverer en konstant strøm, og denne må kunne justeres på en enkel måte. Ofte brukes denne typen utstyr i omgivelser der elektronikken må kapsles inn og beskyttes fra faremomenter. Dette nødvendiggjør at strømforsyningen kan tilby en ekstern styremulighet for å justere utgangsspenningen og/eller -strømmen fra det maksimalt tillatte til nær null.

Dette løses ved at det tilbys to analoge innganger, VTRM og ITRM. Ved å bruke disse funksjonene kan utgangsspenning og -strøm justeres fra nær null og opp til den maksimale verdien som er spesifisert for den enkelte modellen. For eksempel kan 28V-utgangen justeres fra nesten null volt og opp til 33,6V, mens utgangsstrømmen kan justeres fra nær null ampere og opp til 43A. Utgangsspenningen kan også justeres ved hjelp av det innebygde potensiometeret som følger med.

Den utvidete trimme- og styrefunksjonen forenkler bruk av strømforsyninger i konstant spenning (CV) eller konstant strøm (CC) modus, uten å tilføre ekstra kretser.

For applikasjoner som krever redundans eller høyere effekt, er det mulig å kople sammen opp til ni enheter i parallell, noe som vil gi en totaleffekt på opp til 9.720W i ledningsavkjølingsmodus. For å ivareta høyest mulig nivå av effektivitet under bruk i parallellkopling eller i redundansmodus, finnes det ekstra aktive ORing-kretser som anvender høy-ytelses FET-teknologi (Opsjon-O) tilgjengelig for OFI1200A28 og OFI1200A48.

Med tanke på sikkerhet har OFI1200A en IN/OUT isolasjon på 3.000VAC og IN/FG på 2.000VAC. Isolasjon fra utgang til til FG er 500VAC. Strømforsyningen har videre strømbeskyttelse med auto-gjenoppretting, og overspennings- og overtemperaturbeskyttelse.

OFI1200A-kortet inkluderer enkel tilgang til hjelpefunksjoner via kortkontakter, som: Remote Control, Output Voltage Sensing, Power Good, VTRM, ITRM.

OFI1200A har gjennomgått støt- og vibrasjonstesting som spesifisert i MIL-STD-810H. I så henseende er produktene testet på nivåer langt over normale driftsforhold, og er designet for å tåle kraftige støt på 20G-nivå.

I sitt åpen-ramme-format måler OFI1200A 142 x 39 x 260mm (5,59 x 1,54 x 10,36 tommer) og veier maks 1,2kg. Som opsjon er et metalldeksel tilgjengelig, og som kun tilfører 1mm til høyden og 200 gram til vekten (Opsjon-N).

Gjennom å dra nytte av et design optimalisert for ledningsavkjøling, er OFI1200A egnet for applikasjoner som krever en stillegående kraftløsning, slik som i kontrollrom. På samme måte der den egnet for industrielle applikasjoner der aktiv luftventilasjon ikke er mulig grunnet miljømessige begrensninger.

OFI1200A er sertifisert i henhold til UL62368-1 3. utgave, cUL (tilsvarende CAN/CSA-C22.2 No.62368-1).

Serien har en komplett tre års garanti og er i samsvar med de europeiske RoHS-, REACH- og Lavspenningsdirektivene. Produktene er merket med CE, UKCA og cURus.

Powered by Labrador CMS