Kraftelektronikk:

Digitale DC strømsensorer

Riedon lanserer digitale DC strømsensorer – skal gjøre strømmåling enda enklere.

Publisert

Etter markedsgjennombruddet de oppnådde med sin SSA Smart Shunt strømsensorserie, har spesialkraft- og presisjonsmotstandsprodusenten Riedon Inc. nettopp lansert en ny stor produktinnovasjon.

Den nye SSD Smart Shunt-serien består av høyt integrerte digitale system-i-pakke (SiP)-enheter som kan brukes i en lang rekke batterirelaterte strømsensorapplikasjoner. Hver har en 16-bits mikrokontrollerenhet (MCU), en 24-bits ADC (med bufrede analoge innganger) og en flashminneressurs. Dette skal ifølge selskapet gi plug-and-play lettvinthet for strømmålinger, batterispenningsovervåking og coulomb-telling. Blant stedene hvor disse enhetene vil bli brukt er storskala energilagringsbanker, infrastruktur for generering av fornybar energi, industrielle motorstyringer, bygningsautomasjonssystemer, ladestasjoner for elbiler, osv.

De originale Smart Shunt-enhetene, som ble introdusert i midten av 2020, kombinerte de høye strømstyrkeegenskapene til konvensjonelle passive shuntmotstander og nøyaktigheten til Hall Effekt-strømsensorer i lukket sløyfe. De presenterer dermed en kombinasjon av nøyaktighet, stabilitet og elektrisk isolasjon, samtidig som de eliminerer behovet for periodisk kalibreringsarbeid, heter det. Den nye SSD Smart Shunt-serien tar nå dette enda lenger – og tilbyr tilgang til større datamengder, i tillegg til å gjøre integrasjonen enklere.

Den interne ADC-omformeren bidrar til å forenkle implementeringen betraktelig – noe som gjør det mulig å raskt legge til svært nøyaktig strømmåling i nye design, eller ettermontere denne funksjonen i eksisterende. Det er to modeller å velge mellom. Det første med det serielle RS485-grensesnittet, som også kan konfigureres som MODBUS RTU. Den andre er en CANbus-modell som kan tilpasses.

Enhetene har strømsensorfunksjoner rangert fra 100A (2kA topp) til 1kA (20kA topp). De skal vise bedre enn ±0,1 % fullskala nøyaktighet, og deres fullskala linearitet forblir innenfor en ±0,1 % margin. De avanserte ikke-lineære temperaturkompensasjonsmekanismene disse sensorene har sikrer at nøyaktigheten deres ikke påvirkes av eksterne temperatursvingninger, får vi opplyst.

Powered by Labrador CMS