Øker kapasiteten: 64 Mb SPI NOR Flash

Den nye 1.2V SpiFlash ICen fra Winbond skal gi kapasiteten som trengs i nye generasjoner trådløse produkter, som “True Wireless” ørepropper og treningsarmbånd.

Publisert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Minneprodusenten Winbond Electronics Corporation lanserer nå W25Q64NE, en 1,2V SpiFlash NOR Flash IC i 64Mb størrelse, som ifølge selskapet skal ivareta den etterhvert enorme lagringskapasiteten og strømgjerrigheten som kreves i nye generasjoner smarte kroppsnære og mobile produkter.

Winbond hevder å være den første flashminneprodusenten som introduserte en 1,2 V SPI NOR Flash komponent, som opererer over et utvidet 1,14 V – 1,6 V spenningsområde for kompatibilitet med spenningsprofilen til et enkelt alkaline-type AA batteri.

Ved å utvide den 1,2 V NOR Flash familien til å inkludere en 64Mb komponent, retter Winbond seg mot behovene til smarte enheter med et større kodeavtrykk. Den nye W25Q64NE skal være tilgjengelig i prøveantall og tilbyr små pakkestørrelser slik som USON8-3x4 og WLCSP i industristandard pakker og pinneutlegg.

Disse 1,2 V komponentene skal ifølge Winbond redusere effektforbruket i aktiv modus med en tredel, sammenlignet med tilsvarende 1,8 V komponenter. Vanligvis vil 99 % av det totale strømforbruket i mobile- og kroppsnære enheter være i aktiv modus, så ved å bruke 1.2V NOR Flash vil man kunne nøye seg med svært små batterier, og samtidig øke brukstiden mellom oppladinger.

Som eksempel viser selskapet til at et 1,8 V SpiFlash minne ved en driftsfrekvens på 50MHz i aktivt lesemodus vil trekke en driftsstrøm på 4mA, noe som gir et effektforbruk på 7,2 mW. Tilsvarende vil en 1,2 V komponent, dvs. W25Q64NE, som trekker like mye strøm i aktivt lesemodus ved 50MHz, kun bruke 4,8 mW, noe som gir en effektbesparelse på 33%.

Det standard SPI NOR grensesnittet gir god ytelse, med en maksimal dataoverføringshastighet på 42MB/s.

En annen fordel Winbond fremhever, er at systembrikker (SoC) stadig er i utvikling og blir mer avanserte, samtidig som I/O-spenningene i SoCene synker. Det betyr at man må ha en spenningsomformer/nivåskifter for å kople disse til et tradisjonelt 1,8 V/3 V SPI flashminne, noe som fører til økte kostnader og designkompleksitet. Ved å bruke et 1,2 V flashminne, kan SoCen koples direkte til SPI flash uten ekstra kretser.

Powered by Labrador CMS