Kompakt stepmotordriver skal spare plass

Toshiba lanserer en 4,5V-33V stepmotordriver i en bitteliten pakke – eliminerer kondensator.

Publisert

Toshiba Electronics Europe GmbH har lansert en «ultra-liten» og høyt integrert stepmotordriver som skal bidra til å miniatyrisere produktdesign og forbedre påliteligheten – og samtidig kutte materialkostnader og time-to-market.

Den nye ICen TB67S549FTG har et utgangsspenningsområde fra 4,5V til 33V, og leverer en driftsstrøm på opptil 1,2A. Den skal være godt egnet for et bredt spekter av stepmotorapplikasjoner med konstant strømstyring, inkludert de som finnes i kontorautomatisering, kommersielt og industrielt utstyr. Den skal også være også egnet for overvåkingskameraer og projektorer.

Det integrerte ADMD-systemet (Advanced Dynamic Mixed Decay) skal gi en effektiv PWM-strømstyring under alle forhold. Med det integrerte klokkegrensesnittet kan opptil 32 mikrostep realiseres.

Plassert i en 4 mm x 4 mm QFN24-pakke, opptar TB67S549FTG bare 64 % av monteringsarealet til forgjengerens IC og sparer dermed plass og kostnader på kretskort. Dessuten krever ikke de interne overvåkingskretsene for konstantstrømstyring en ekstern strømfølende motstand, i tillegg er ladningspumpekondensatoren er også integrert, og reduserer dermed kretsstørrelsen så vel som komponentantall ytterligere.

Ved siden av stepmotor-ICen er også et kompakt evalueringskort tilgjengelig. Stepper 12 Click board er laget i samarbeid med MIKROE og støttes av et mikroSDK-kompatibelt bibliotek, noe som skal forenkle programvareutvikling.

Powered by Labrador CMS