electronica 2022:

REE Automotive sitt banebrytende elbilkonsept vil være å finne på Infineons stand. Blant mye annet.
REE Automotive sitt banebrytende elbilkonsept vil være å finne på Infineons stand. Blant mye annet.

Dekarbonisering og digitalisering

Halvledere sentrale i å skape en bedre fremtid, mener Infineon.

Publisert Sist oppdatert

Som mange andre deltagere på electronica-messen har Infineon Technologies AG fokus på å presentere sine løsninger for «vår tids store utfordringer».

Halvledere gir et bredt spekter av bidrag til grønn og digital transformasjon og er hjertet i enhver tilkoblet applikasjon. Infineon ønsker å gjøre det klart hvorfor halvledere er nøkkelelementer for å oppnå en bedre fremtid og hvordan de bidrar til å bane vei mot klimanøytralitet. Fra 15. til 18. november vil Infineons stand 502 i hall C3 vise frem intelligente og energieffektive løsninger for morgendagens oppkoblede verden med temaet "Driving decarbonization and digitalization. Together."

Andreas Urschitz, Infineon
Andreas Urschitz, Infineon

- Dekarbonisering og digitalisering er nært knyttet til hverandre, sier markedsdirektør Andreas Urschitz i Infineon. - Halvledere muliggjør høyere energieffektivitet langs hele konverteringskjeden. Brikkene er kjernekomponenter i fornybar energi; uten dem vil klimatransformasjon være umulig. I tillegg hjelper våre smarte applikasjoner med å spare energi. Nå, på electronica, viser vi hvordan vi kan mestre vår tids sentrale utfordringer med innovative systemløsninger, hevder han.

Et klimaanlegg utstyrt med halvledere og koblet til tingenes internett (IoT) kan forstå omgivelsene og reagere på behovene til de tilstedeværende. Sensorer gjenkjenner hvor noen står og antall personer i rommet, slår deretter klimaanlegget på og av, endrer viftehastigheten og svingomfanget avhengig av hvor personene er i rommet. Systemet måler også temperatur, CO2-konsentrasjoner og luftkvalitet for å bestemme når det skal tilføre frisk og kjølig luft til rommet. All denne informasjonen og disse prosessene styrer automatisk enheten og reduserer til slutt mengden energi som forbrukes. På electronica vil Infineon presentere en smart løsning som inkluderer innendørs og utendørs enheter med Wi-Fi-tilkobling og sensorer for intelligente funksjoner.

Halvledere gjør bærekraftig biltrafikk til en realitet

Utslippsfrie kjøretøy gjør bærekraftig mobilitet mulig, ifølge selskapet. Den helelektriske Genesis GV60 er basert på Hyundai Motor Groups Electric Global Modular Platform (E-GMP) og legemliggjør de mange mulighetene for halvledere for å bringe bærekraftig mobilitet fremover i dag.

Takket være dens raske ladeytelse tar det bare 18 minutter å lade Genesis GV60 fra 10 til 80 prosent. Denne høyhastighets ladeytelsen og en lengre rekkevidde er muliggjort blant annet av 800 V batteriteknologi og en svært effektiv CoolSiC-basert HybridPACK-drivermodul i hovedomformeren. Andre høydepunkter inkluderer pålitelig elektronikk for automatisert kjøring. Genesis GV60 vil bli vist på Infineons messestand.

Nye konsepter

Nye konsepter fremskynder også skiftet mot miljøvennlig, kostnadseffektiv og energieffektiv mobilitet. Infineon samarbeider blant annet med REE Automotive. Bilteknologiselskapet har utviklet REE ultramodulære elbilplattformer basert på sin proprietære REEcorner-teknologi. REEs EV-plattformer er designet for å tjene som grunnlag for et bredt utvalg av elektriske kjøretøytyper, fra kommersielle varebiler til elektriske passasjerbusser.

Dette chassiskonseptet gjør det mulig å bygge e-kjøretøy raskere, mer fleksibelt og mer kostnadseffektivt enn noen gang før; takket være drive-by-wire-teknologi kan de for eksempel også fritt plassere rattet og pedalene. Dette designkonseptet inkluderer Infineons sikre AURIX-mikrokontrollere, drivere, krafthalvledere, sensorer og sikkerhetskontrollere. REEcorner vil også være å finne på standen.

Mer informasjon finner du her (ekstern lenke).

Powered by Labrador CMS