Nye mikrokontrollere:

Nevrale nettverk for kantprosessering

NXP med første spesialutviklede nevrale prosesseringsenhet (NPU) for nettverkskanten.

Publisert

NXP Semiconductors lanserer i dag MCX N94x og MCX N54x, de første familiene i N-serien av den nye MCX mikrokontrollerporteføljen.

MCX N er utformet for å forenkle design av sikre, intelligente kantapplikasjoner, inkludert IoT og industrielle applikasjoner, og utgjør den første instansieringen av NXPs egenutviklede Neural Processing Unit (NPU) og et integrert EdgeLock sikkerhetssystem.

MCX N-seriens flerkjernedesign skal gi forbedret systemytelse og redusert strømforbruk ved å muliggjøre smart, effektiv fordeling av arbeidsbelastninger til analoge og digitale periferkretser.

Utfordringen med å konvertere kantdata til intelligens er behovet for økt prosesseringskraft, samtidig som utviklerne må minimere strømbudsjettet for å opprettholde et energieffektiv design. Med et bredt sett av analoge og digitale periferkretser å velge mellom, skal MCX N94x- og MCX N54x-familiene gi designfleksibiliteten og ytelsen som trengs for å lage innovative design, samtidig som de opprettholder den lave effekten som er nødvendig for avansert kantprosessering, heter det fra NXP.

MCX N-seriens tokjernesystem parer en fullfunksjons Arm Cortex-M33-kjerne med en strømlinjeformet Cortex-M33 for å administrere styrefunksjoner, slik at utviklere kan kjøre applikasjoner parallelt eller redusere strømforbruket ved å slå av individuelle kjerner etter behov. For eksempel, i sikre IoT-applikasjoner som over-the-air (OTA) kommunikasjon, utfører hovedkjernen systemsikkerheten, mens den strømlinjeformede kjernen utfører styrefunksjonalitet.

MCX N94x og MCX N54x er basert på doble, høyytelses Arm Cortex-M33-kjerner som kjører opp til 150 MHz, med 2 MB Flash med valgfri full ECC RAM, en DSP-tilleggsprosessor for lyd- og talebehandling og integrert NPU. Den integrerte NPU-en skal levere opptil 30 ganger raskere maskinlæringskapasitet sammenlignet med en CPU-kjerne alene, samt flere tilleggsprosessorer og akseleratorer, noe som gjør at den kan bruke mindre tid våken og redusere det totale strømforbruket. I tillegg gir NXPs eIQ-programvareutviklingsmiljø for maskinlæring brukervennlige verktøy for å trene og støtte maskinlæringsmodeller ved hjelp av den integrerte NPU.

Serien inkluderer også et komplett sett med periferikretser. MCX N94x har et bredt utvalg av avansert analogt og motorstyringskretser, mens MCX N54x inkluderer periferikretser som spenner fra høyhastighets USB med PHY til SD eller smartkort-grensesnitt som passer for IoT og forbrukerapplikasjoner.

Komponentene støttes av den utbredte MCUXpresso-pakken med programvare og verktøy for å optimere, lette og hjelpe til med å akselerere utvikling av innvevde system. MCUXpresso-pakken inkluderer verktøy for enkel enhetskonfigurasjon og sikker programmering. Utviklere kan velge å jobbe med den fullt utstyrte MCUXpresso IDE eller med IDEer fra IAR og Keil. NXP tilbyr drivere og mellomvare med omfattende eksempler og støtte for en rekke RTOS-valg, ytterligere supplert med et bredt spekter av kompatible mellomvare fra NXPs partnerøkosystem, som skal åpne for rask utvikling av et bredt spekter av sluttapplikasjoner, opplyser selskapet.

MCX N-serien forventes å komme i prøveproduksjon i første kvartal 2023.

Powered by Labrador CMS