Kraftelektronikk i følsomme omgivelser:

DC/DC for støyfølsomme applikasjoner

Analog Devices med ny µModule regulator med “ultralav støy” og høy PSRR.

Publisert

Analog Devices, Inc. (ADI) har lansert en DC/DC μModule regulator med det de kaller “superlav støy”. Modulen har to utganger og er basert på patenterte silisium-, utleggs- og pakkeløsninger.

Den nye LTM8080 drives av en inngang på opp til 40V, og har en front end i form av en effektiv synkron Silent Switcher step-down regulator, fulgt av to separate lavstøy regulatorer med lav utfallsspenning (LDO).

For ytterligere å undertrykke svitsjestøy, integrerer pakken en EMI-barrierevegg eller -skjold. Resultatet er lave støyverdier på <1µVRMS (10Hz til 100kHz), 2nV/√Hz (10kHz) punktstøy og 80dB PSRR (100kHz).

Sammenlignet med diskrete løsninger uten EMI-skjold, reduserer LTM8080 utgangsspenningen ifølge produsenten med opptil 70 % for et forenklet og stillegående design.

Komponenten skal være spesielt utviklet for å drive digitale belastninger som er mottakelige for støy fra svitsjeregulatorer, som dataomformere, RF-sendere, FPGA I/O og klokke, op-amper, transceivere og medisinske skannere.

Komponenten skal kunne overholde CISPR22 Class B og CISPR25 Class 5 uten inngangsfilter. Justerbar svitsjefrekvens fra 200kHz til 2MHz og valgbare driftsmodus skal bidra til å redusere risiko for frekvensinterferens for lavstøy instrumentering og høyhastighet/svært nøyaktige signalkjeder.

Mer informasjon her https://www.analog.com/LTM8080

Video: https://www.analog.com/en/education/education-library/videos/6322084180112.html Utviklerfellesskapet EngineerZone: https://ez.analog.com/power/

Powered by Labrador CMS