Kraftkontakter

Patenterte direktekontakter

Würth Elektronik kommer med en ny type kortkontakter for verktøy- og loddefri montering.

Publisert

Kontaktfamilien SKEDD har fått en ny tilvekst: REDFIT WR-WSP Crimp SKEDD.

Disse direktekontaktene er tilgjengelige for loddefri og verktøyfri montering med opptil fem pinner og i fem forskjellige fargekoder. De har strømkapasitet på opptil 16 A, en merkespenning på 400 V og et driftstemperaturområde fra -25 til +105°C. Den hørbart låsende reversible forbindelsen til kretskortet har verifisert styrke: Akselerasjon er testet til 10 g. REDFIT Crimps er et egnet alternativ til loddede THT-kontakter, mener Würth.

I en tid med stadig mer kompakte elektroniske design er strømkontakter ofte den eneste hullmonterte-, eller THT-komponenten blant OFMene på brettet. Ekstra håndlodding eller et bølgeloddepass for en enkelt komponent gjør hele produksjonsprosessen mer kompleks og dermed mer kostnadsintensiv. Videre krever en klassisk koblingsløsning to komponenter - en på kabelen og den andre på kretskortet. Ved å bruke SKEDD-teknologi reduseres antall komponenter og ytterligere prosesser elimineres. REDFIT Crimp SKEDD Connector kan valgfritt settes sammen mot retningen av komponentplassering uten ekstra arbeidsbelastning. Dette sparer tid og kostnader i produksjonen.

Den patenterte SKEDD-teknologien utviklet av Würth Elektronik beskrives som trygg og praktisk å bruke: Direktekontakten med integrert beskyttelse mot omvendt polaritet har aktiv låsing med akustisk og haptisk tilbakemelding. REDFIT krympe-koblinger er tilgjengelige i sort, rød, hvit, gul og blå, så fargekoding hindrer feil ved bruk av flere kontakter. Kontakt til strømforsyning etableres gjennom de kontaktede hullene i et 1,6 mm tykt kretskort. SKEDD-kontakten med den praktiske krympekabelenheten kan kobles til på et senere tidspunkt, for eksempel ved montering av enheten.

Powered by Labrador CMS