Én SDK – «alle» IoT-protokoller

Silicon Labs har lansert Unify Software Development Kit (SDK), som er byggesteiner for tilkobling på tvers av IoT-økosystemer. Ikke minst lover de støtte til den voksende standarden Matter.

Publisert

IoT-sky- og plattformutviklere vil nå kunne designe funksjoner i enheter og gatewayer og være sikre på at disse produktene vil fungere på tvers av gjeldende og nye trådløse protokoller, sier selskapet i en pressemelding.

Unify SDK vil tilby ferdige protokollspesifikke oversettelser for Z-Wave og Zigbee (tilgjengelig i dag) med planer for Bluetooth, Thread, OpenSync og Matter.

Silicon Labs' Unify SDK kommer etter hvert som IoT-markedet opplever eksplosiv vekst. Samtidig er det svært mange trådløse protokoller og mer enn 600 IoT-plattformer over hele verden. IoT-industrien er klar til å godkjenne Matter-standarden. I påvente av denne kan IoT-utviklere bruke Unify SDK for sine produkter og plattformer, og etter at standarden er godkjent, kan de på en enkel måte gjøre trådløs kommunikasjon på tvers av plattformer med Matter-enheter. For eksempel kan en Zigbee-basert smarthøyttaler utføre en Unify SDK-programvareoppgradering for å aktivere Matter, deretter kjøre begge protokollene samtidig.

Matter støttes av Apple, Amazon, Comcast, Google, Schneider Electric med flere.

Mer enn 15 millioner IoT-gatewayprodukter utviklet ved hjelp av Silicon Labs' trådløse løsninger i serie 1 og serie 2, som er kjernen i den nye Unify SDK, vil være Matter-kompatible når den er godkjent og tilgjengelig. På samme måte kan virksomheter velge å utvikle IoT-produkter ved å bruke Silicon Labs Unify SDK for eksisterende trådløse protokoller, inkludert Zigbee og Z-Wave, og senere utnytte Unify SDK for enkelt å aktivere Matter-nettverkskommunikasjon på produktporteføljene deres når timingen er riktig.

Unify SDK for Z-Wave og Zigbee er tilgjengelig i dag. Bluetooth, Thread, Matter og flere protokoller vil bli lagt til Unify SDK gjennom 2022. Nedlastingene er for øyeblikket tilgjengelige via GitHub. Mer informasjon: www.silabs.com/developers/unify-sdk

Powered by Labrador CMS