Test & måling:

Kraftig USB spektrumanalysator

Aaronia AG hevder å sette ny referanse for sanntids spektrumanalyse i det lavere instrumentsegmentet.

Publisert

Med sin Spectran V6-serie med sanntidsspektrumanalysatorer har Aaronia AG brakt toppmoderne løsninger til markedet for et bredt spekter av bruksområder. Erfaringen og kunnskapen fra denne utviklingen er nå innlemmet i det siste produktet, Spectran V6 ECO, skriver selskapet i en pressemelding.

Med denne USB-spektrumanalysatoren etablerer Aaronia et nytt markedssegment innen sanntidsspektrumanalyse. – Vi er glade for å presentere Spectran V6 ECO, en enhet som setter nye standarder og er optimalt skreddersydd til kundenes behov, sier Thorsten Chmielus, administrerende direktør i Aaronia AG.

– V6 ECO er et resultat av kontinuerlig utviklingsarbeid. Den møter de stadig økende kravene til moderne utstyr og tar hensyn til den økende kompleksiteten til signalene som skal evalueres. Vårt mål har lenge vært å kunne tilby høy-ytelses måleapparater basert på SDR i entry-level-segmentet. Vi har nå oppnådd dette med V6 ECO-familien, sier Chmielus.

Stort frekvensområde 

Frekvensområdet til det nye produktet er mellom 9kHz og 6GHz, eventuelt 7,25GHz for Wi-Fi 6E-målinger. Den tilbyr en sanntidsbåndbredde (RTBW) på 44MHz eller 500GHz/s sveipehastighet.

For bruk som bredbåndsoscilloskop brukes for eksempel effektmålerinngangen. Denne er integrert i Rx1-banen og kan brukes samtidig med Rx1-inngangen. Den har et frekvensområde på 1MHz til 8GHz med en nøyaktighet på +/- 1dB, en impulsresponstid på 10ns og et dynamisk område på 70 dB. ADC (analog-til-digital-omformer) til effektmåleren fungerer med en sanntids samplingshastighet på 2,5 MSPS (Mega-Samples Per Second) ved 12-bits oppløsning, som tilsvarer en pulsoppløsning på 400ns.

Dette muliggjør meget rask effektovervåking, som for eksempel kan brukes til å beskytte forforsterkertrinnet ved automatisk å slå det av ved overbelastning. Powermeter-funksjoner brukes blant annet i karakterisering av RF-signaler (radiofrekvenssignaler), feilsøking i trådløse kommunikasjonssystemer, kvalitetskontroll ved produksjon av elektroniske enheter og analyse av radiooverføringer.

Instrumentet kommer med den kraftige RTSA-Suite PRO for signal recording and data analysis. Programvaren tilbyr blant annet samtidig visning av ulike 2D- og 3D-signalvisualiseringer, triggere, AM/FM-dekodere og IQ-behandling. 

Denne USB-baserte spektrumanalysatoren kan koples til en PC eller bærbar med kun en USB-kabel. Instrumentet får strøm fra samme ledning.

Ulike antenneopsjoner er tilgjengelig.

Powered by Labrador CMS