Kraftelektronikk:

nPM1300 PMIC er Nordic Semiconductors tredje kraftstyrsingskrets.

Nordics kraftstyringskretser får nytt medlem

Det siste tilskuddet til Nordics PMIC-portefølje, nPM1300 PMIC, lover å forenkle systemdesign ved å integrere viktige funksjoner som kreves for innvevde Bluetooth Low Energy-design.

Nordic Semiconductor kunngjør i dag en plan om å lansere en tredje kraftstyringskrets (Power Management IC – PMIC) i midten av 2023 for å utvide sin PMIC-portefølje.

nPM1300 utvider selskapets PMIC-tilbud ved å legge til støtte for både lading av større batterier og fire regulerte kraftskinner. Kretsen vil bli optimalisert for effektivitet og kompakt størrelse (3,1 x 2,4 mm WL-CSP eller 5 x 5 mm QFN) og kan konfigureres digitalt gjennom et I2C-kompatibelt Two Wire Interface (TWI). Det digitale grensesnittet gir tilgang til flere systemadministrasjons-funksjoner som vanligvis er implementert som diskrete funksjoner i innebygde Bluetooth Low Energy (LE) design – for eksempel hard tilbakestilling, batterikapasitetsmåler, systemnivåvakt, strømtapsvarsling og gjenoppretting etter feilstart (failed boot).

– Nordic kom inn på PMIC-markedet fordi eksisterende kraftstyringsløsninger ikke var optimalisert for kompakte IoT-applikasjoner med ultralavt energiforbruk. Tilgjengelige PMICer lar det være opp til designeren å implementere vital funksjonalitet ved hjelp av diskrete komponenter – funksjoner som naturlig hører hjemme i en PMIC og kan implementeres nesten uten kostnad, sier Geir Kjosavik, produktdirektør – PMIC, Nordic Semiconductor i en pressemelding onsdag. – Så vi gjorde akkurat det. Nordics kunder vil glede seg over å ha tilgang til funksjoner på kretsen som øker produktsikkerheten og gir flere måter å spare batterienergi på.

nPM1300 er designet for å gi svært effektiv strømregulering for Nordics nRF52- og nRF53-serien med trådløse multiprotokoll systembrikke (SoCs). PMICs fire regulerte kraftskinner og batterilader gjør den ideell for kompakte og avanserte IoT-produkter basert på for eksempel en nRF5340 SoC-vert og flere perifere funksjoner som sensorer. Eksempler inkluderer avansert kroppsnært utstyr og bærbare medisinske applikasjoner.

nPM1300 PMIC opererer fra en ekstern strømforsyning på 4,0 til 5,5 V og fra en batterispenning ned til 2,4 V. To kraftskinner reguleres av separate DC/DC buck-omformere som kan konfigureres mellom 1,0 og 3,3 V og opptil 200 mA maksimal strøm. De to andre kraftskinnene fungerer som belastningsbrytere – ved å svitsje strømmer på opptil 100 mA fra eksterne kilder – men kan også fungere som Low Drop Out (LDO) spenningsomformere når de drives direkte av nPM1300. Når de opererer som LDO-er, kan disse strømskinneutgangene konfigureres mellom 1,0 og 3,3 V med en maksimal utgangsstrøm på 50 mA. Den uregulerte inngangsspenningen er også tilgjengelig som en utgang fra nPM1300.

nPM1300 lader encellede Li-ion-, Li-Pol- og LiFePO4-batterier med en lineær lademodul som støtter opptil 800 mA ladestrøm. Termineringsspenningen er programmerbar fra 3,5 til 4,45 V. Batteriladeren har automatisk termisk regulering med programmerbar maksimal brikketemperatur under lading for å muliggjøre enkel termisk styring som kan tilpasses forskjellige systemkrav.

nPM1300 kommer også med andre nye funksjoner til Nordics PMIC-serie: USB-portdeteksjon med automatiske strømgrenser på 100 mA eller 500 mA gjennom standard USB eller opptil 1500 mA gjennom USB-C PD (Power Delivery); dynamisk strømstyring som automatisk bytter til batteristrøm hvis en nettstrømtilkobling fjernes; spennings-, strøm- og temperaturovervåking for nøyaktig forbruksmåling; og dvalemodus med ultralav strøm med programmerbar «vekkeklokke» i tillegg til de andre systemadministrasjonsfunksjonene som er nevnt. PMIC har også tre LED-drivere og fem GPIO-er som kan brukes til å styre kontroll-linjer til tidskritiske kontrollfunksjoner som et alternativ til serielle kommandoer.

nPM1300 er tilgjengelig for et begrenset antall prøveeksemplarer nå, og vil være tilgjengelig for bestilling fra Nordics distributører i midten av 2023.

Powered by Labrador CMS