Kraftelektronikk:

3 kW forsyning for medisin og industri

Programmerbar 3 kW strømforsyning gir høy effekt med digital styring for utfordrende bruksområder innen medisin og industri.

Publisert Sist oppdatert

XP Power melder nå at de gjør intelligente og fleksible høyere effektnivåer tilgjengelig for viktige bruksområder innen medisin, industri og halvlederproduksjon, med lanseringen av den nye HPF3K0-serien.

Nyvinninger innen kirurgisk/medisinsk utstyr krever stadig mer raffinement og kraft. Det er her HPF3K0 kommer inn i bildet, ifølge selskapet. Også innenfor industrisektorer leverer HPF3K0 distribuert styring og overvåking, med fordelen av en svært konfigurerbar og fjernstyrt strømmodul.

Hittil har designere hatt få alternativer for flere kilowatt effekt innen medisinsk sektor. HPF3K0 byr på 3 kW, fullt godkjent i henhold til kravene i IEC60601-1 Ed. 3 med 2 x MOPP (Means of Patient Protection). Kraftløsningen er også godkjent i henhold til EN55011/EN55032 for EMC klasse B (ledningsbåret) og Klasse A (utstrålt) samt EN61000-4-x for immunitet. ITE-godkjenninger omfatter IEC62368-1 Ed.2.

Sentralt i den fleksible løsningen er en digital signalbehandlingsmotor som inneholder en rekke sofistikerte digitale kontroll- og overvåkingsfunksjoner som gir dynamisk variasjon av effektkonfigurasjoner og ytelse. Dette omfatter drift med konstant strøm, variable overbelastningsegenskaper og alarmfunksjoner.

Som et resultat skal brukerne kunne optimalisere kraftløsningen så den passer til en rekke bruksområder, uten behov for endring i maskinvare/BoM. Dette inkluderer muligheten til å justere strøm og/eller spenning ned til 0 % av nominell effekt – noe som skal være svært sjeldent i denne typen forsyning, ifølge XP. Et grafisk brukergrensesnitt (GUI) gjør det mulig å utvikle og evaluere konfigurasjoner.

Flere serielle protokoller, inkludert i2C, PMBus, RS485 og CANopen, gir sømløs integrering med fjernkontrollsystemer, mens en bootloader-funksjon tillater eksterne fastvareoppdateringer for vedlikehold eller forbedring.

Bruksområder innen industri krever robuste løsninger. HPF3K0 har en ekstra signalkontakt med positiv låsing og doble festepunkter på utgangsterminalene. I tillegg stiger utgangsspenningen, mens fall kontrolleres for å unngå en stående spenning på utgangskondensatorer.

HPF3K0 er plassert i et lukket stålkabinett med en størrelse på bare 280 mm x 178 mm x 64 mm (11,0 x 7,00 x 2,50 tommer). Opptil fem enheter kan betjenes parallelt via én samleskinne, noe som gir opptil 15 kW svært fleksibel effekt.

Det finnes fire varianter, med nominelle enkeltutganger på 24, 36, 48 og 60 V DC. Effektiviteten er så høy som 93 %, og nedkjølingen skjer via en innebygd vifte med intelligent styring som sikrer at hørbar støy er lavest mulig – en nyttig funksjon, spesielt til støysensitive medisinske bruksområder.

HPF3K0s digitale arkitektur, fleksibilitet, skalerbarhet, høy effekttetthet, utslipp i klasse B, ITE og medisinske sikkerhetsgodkjenninger gjør den egnet for en rekke bruksområder innen helse, halvlederproduksjon og industrielt utstyr, opplyser produsenten.

HPF3K0-serien kan kjøpes direkte fra XP Power og kommer med en tre års garanti. 

 

Powered by Labrador CMS