VHDL verifikasjon:

Nettkurs i UVVM

EmLogic arrangerer kurs i VHDL-verifikasjon basert på UVVM.

Publisert

22. – 26. april arrangerer EmLogic kurset «Advanced VHDL Verification – Made simple». Kurset består av fem leksjoner, hver på litt over en halv dag.

UVVM har vært den raskest voksende FPGA-verifiseringsmetoden i flere år nå – uavhengig av språk. Dette er på grunn av forbedringen UVVM gir i både FPGA-kvalitet og utviklingstid. Dette åpne kildekodebiblioteket og metoden har den mest omfattende VHDL-verifiseringsstøtten som er tilgjengelig og lar deg verifisere virkelig komplekse DUT-er på en veldig effektiv måte med utmerket testbenkoversikt. Og hvis du har en veldig enkel DUT, så bruker du bare de enkle delene av UVVM.

Espen Tallaksen kan melde om fortsatt vekst i bruk av UVVM som FPGA verifiseringsmetode. Blant annet på grunn av tidsbesparelser og økt kvalitet.

Espen Tallaksen i EmLogic er mannen bak UVVM-konseptet, og forteller at han lagde den første versjonen av dette kurset allerede i 2005, den gang i Digitas. – Og nå brukes det av over 35% av alle FPGA-utviklere i Europa, og 20% globalt, forteller han.

– Denne gangen er det online, og allerede nå, 2,5 uker før kurset er det påmeldt 10 deltagere fra Tyskland, Sveits og Belgia. Veldig mange utviklere i Norge har tatt dette kurset tidligere, sier Tallaksen, som regner med at noen flere slenger seg på i siste liten.

Dette nye kurset er en introduksjon til moderne verifikasjonsmetodikk generelt – og til UVVM spesielt.

Den nye UVVM funksjonaliteten for begrenset tilfeldig og funksjonell dekning som ble lansert i oktober 2021 vil også være inkludert i dette kurset.

– Effektivitet og kvalitet er et spørsmål om oversikt, lesbarhet, utvidbarhet, vedlikeholdbarhet og gjenbruk, - og en god arkitektur er svaret. Dette gjelder både Design og Verifikasjon, og er målet for UVVM og dermed også dette kurset, heter det i kursinvitasjonen.

I gjennomsnitt brukes halvparten av utviklingstiden for en FPGA på verifisering. Ifølge Tallaksen er det mulig å redusere denne tiden betydelig, og store reduksjoner kan oppnås med mindre justeringer.

Dette er et pragmatisk trinn-for-steg-kurs om hvordan man kan redusere utviklingstiden og samtidig forbedre kvaliteten. For nettkurset - de tre klasseromsdagene er fordelt på 5 dager - med 4,5 timer per dag.

Mer informasjon her (ekstern lenke).

Powered by Labrador CMS