Satser i Europa:

Vil investere i grønne oppstarter

TDK Ventures etablerer London-kontor for å jakte europeiske oppstartsfirma innen elektrifisering og klimateknologi.

Publisert

TDK Corporation kunngjorde i går at datterselskapet TDK Ventures Inc., deres forlengede arm så og si for bedriftsrisikokapital, ekspanderer til det europeiske markedet med planer om å investere i oppstarter i regionen.

Selskapet valgte London som stedet for sin første utpost for sin ambisiøse søken etter å fremme energiomstilling, elektrifisering og avkarbonisering i hele Europa. Samtidig vil TDK Ventures starte sitt multi-LP Fund EX1 på 150 millioner USD. Fondet vil fokusere på både europeiske og nordamerikansk-baserte oppstarter innen energitransformasjon i såkorn- og serie A-stadier.

Etter grundige undersøkelser valgte TDK Ventures London på grunn av sin venturekapitaltetthet samt startups og investeringsfond som fokuserer på miljøet. Selskapet skal også ha blitt imponert over byens overordnede økosystem for ventureinnovasjon som omfatter entreprenørskapsinnstilt vitenskapelig talent, et universitetssystem i verdensklasse, klimainvestorer på toppnivå (både tidlig og vekst), sentralisert beliggenhet og tilgang til sterke offentlige markeder.

Selskapet mener de nylige gjennombruddene innen materialvitenskap og avansert produksjon i EU har skapt et vannskille for elektrifiserings- og avkarboniseringsprosjekter. - TDK Ventures har en historie med å hjelpe gründerorganisasjoner i dette området med å få tilgang til ressursene de trenger for å skalere produksjon og kommersialisere produktene deres som nøkkelkomponenter i global karbonnøytralitet, skriver de i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS