Nevral prosessorenhet:

Hvordan ingeniørene vil utnytte den nevrale prosesseringsenheten i industriell sammenheng gjenstår å se – teknologien åpner for mange nye idéer, understreker Justin Mortimer (t.v), her sammen med kollega Felipe Fernandez.
Hvordan ingeniørene vil utnytte den nevrale prosesseringsenheten i industriell sammenheng gjenstår å se – teknologien åpner for mange nye idéer, understreker Justin Mortimer (t.v), her sammen med kollega Felipe Fernandez.

Åpner for nye idéer

Med egen nevral prosessorenhet (NPU) og 30 ganger større maskinlæringskapasitet enn en tradisjonell mikroprosessor åpner NXPs nye MCX N prosessor nye muligheter.

Publisert

– Noen ganger må man ta nye steg, sier markedsdirektør Justin Mortimer i forbindelse med NXP Semiconductors lansering av MCX N94x og MCX N54x, de første familiene i N-serien av den nye MCX mikrokontrollerporteføljen.

Skalerbar MCU-serie

MCX-serien ble først lansert i sommer, som mikrokontrollere rettet mot et industrielt marked. Den nye MCX N er utformet for å forenkle design av sikre, intelligente kantapplikasjoner, inkludert IoT og industrielle applikasjoner, og utgjør den første instansieringen av NXPs egenutviklede Neural Processing Unit (NPU) og et integrert EdgeLock sikkerhetssystem. NPUen utgjør ifølge Mortimer en vesentlig differensiator, som den eneste av sitt slag på markedet.

Åpner nye muligheter

– Eksempler på anvendelser kan være alt fra å telle mennesker i en bygning, til prediktivt vedlikehold gjennom å detektere anomaliteter i maskiner, forklarer han. – Ved at NPUen tar seg av maskinlæringsoppgaver, kan prosessorkjernen brukes til andre ting, som industriell kommunikasjon, motorstyring osv. Men mulighetene er store. – Ingeniører har alltid bygget inn intelligens i sine prosjekter. Hvordan de vil utnytte NPU i industriell sammenheng gjenstår å se – teknologien åpner for mange nye idéer, understreker Mortimer.

Strømgjerrig

MCX N-seriens flerkjernedesign skal gi forbedret systemytelse og redusert strømforbruk ved å muliggjøre smart, effektiv fordeling av arbeidsbelastninger til analoge og digitale periferkretser. MCX N94x og MCX N54x er basert på doble, høyytelses Arm Cortex-M33-kjerner som kjører opp til 150 MHz, med 2 MB Flash med valgfri full ECC RAM, en DSP-tilleggsprosessor for lyd- og talebehandling og integrert NPU.

Utviklingsmiljø

Den integrerte NPU-en skal levere opptil 30 ganger raskere maskinlæringskapasitet sammenlignet med en CPU-kjerne alene, samt flere tilleggsprosessorer og akseleratorer, noe som gjør at den kan bruke mindre tid våken og redusere det totale strømforbruket. – I tillegg gir NXPs eIQ-programvareutviklingsmiljø for maskinlæring brukervennlige verktøy for å trene og støtte maskinlæringsmodeller ved hjelp av den integrerte NPUen, avslutter Mortimer.

Powered by Labrador CMS