SmartEverything med Arduino-formfaktor, er nok et utviklingskort som skal hjelpe deg med å få IoT på lufta.

Utviklingskort for IoT og nettskyen

Distributøren Arrow Electronics har utviklet et utviklingskort sammen med to italienske designspesialistfirmaer. I følge selskapet gir kortet en enkel og lavkost kobling til nettskyen.

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Arrow Electronics lanserer et utviklingskort for Tingenes Internett (IoT) som er utstyrt med et stort utvalg av sensorer og kommunikasjonsgrensesnitt, og som skal gjøre det mulig med en enkel, lavenergi og lavkost kobling til nettskyen.

Kortet Arrow SmartEverything utnytter det globale mobile nettverket SIGFOX for å få tilgang til IoT.

Kortet er basert på formfaktoren til Arduino, består blant annet av en Telit SIGFOX-modul og GPS med innebygget antenne for lokalisering. Det har også Telits M2M adminstrasjonsprogramvare for kobling av utstyr til nettskyen. SIGFOX bruker en UNB (ultra narrow band)-basert radioteknologi til å koble ustyr til et globalt nettverk. UNB krever svært lite strøm og UNB-utstyr opererer på de globalt tilgjengelige ISM-båndene (lisensfrie frekvensbånd).

Funksjoner på utviklingskortet inkluderer STMicroelectronics nærhets-, fuktighets-, temperatur- og aksellerasjonssensorer. Aksellerasjonsgrenser er valgbar i trinn på ± 2/4/8/16g. Kortet har et TDK Bluetooth Low Energy grensesnitt for kortholdskommunikasjon og styring fra en smarttelefon, samt en NXP NFC-brikke med I2C serielt grensesnitt for autentisering. SmartEverything har også en Atmel ARM Cortex-M0+ based CPU USB Host styringsbrikke som håndterer all trafikk mellom periferiutstyret. Atmel-basert kryptert autentisering muliggjør en full implementering av en sikker SHA-256 hash-algoritme med «message authentication code» (MAC). Dynaflex 868MHz antenne og kraftstyringskomponenter fra Linear Technology er også innebygget.

Arrow Electronics utviklet SmartEverything-kortet sammen med utvalgte komponentleverandører og designspesialister fra Metodo2 og Cipierre Elettronica i Italia. Utviklingskortet vil være tilgjengelig andre kvartal 2015.

Powered by Labrador CMS